نسیم گیلان
جوانان در پیروزی انقلاب اسلامی چگونه ایفای نقش کردند؟
دوشنبه 15 بهمن 1403 - 09:01:56
نسیم گیلان - شیخی به یاد می‌آورد که جوانان بقعه متبرکه آقا سید عبدالله اولین گروهی بودند که در لنگرود علیه نظام سلطه راهپیمایی کردند و با تجمع در مقابل آموزش و پرورش، شعار «مرگ بر شاه» سر دادند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، مساجد یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های اصلی در روند شکل‌گیری انقلاب اسلامی بودند که مبارزان انقلابی، به ویژه جوانان، در این مکان‌های مقدس توانستند در تعمیق و گسترش آرمان‌های انقلاب اسلامی نقش تعیین‌کننده‌ای ایفا کنند.
ایام الله دهه فجر بهانه‌ای شد تا به سراغ علی شیخی کمنی، یکی از جوانان فعال و مبارز آقا سید عبدالله لنگرود، برویم و از خاطرات و فعالیت‌های سیاسی او در آن روزهای حساس بپرسیم. 
علی شیخی کمنی، متولد 1340، از خانواده‌ای مذهبی با پدری کشاورز است که با اراده و مصمم در راه مبارزه علیه رژیم طاغوت در لنگرود قدم گذاشته است. او تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه ارمغان سابق، راهنمایی را در 15 شهریور و دبیرستان را در مدرسه داریوش سابق سپری کرد و در زمان انقلاب، جوانی 17 ساله بود که در انجمن‌هایی که شب‌های دوشنبه تشکیل می‌شد، شرکت می‌کرد. 
شیخی با بیان اینکه بچه‌های بقعه متبرکه آقا سید عبدالله اولین گروهی بودند که در شهرستان لنگرود علیه نظام سلطه راهپیمایی کردند، اظهار کرد: «دانش‌آموزان دبیرستان داریوش سابق به همراه جمعی از جوانان آقا سید عبدالله که به 200 نفر می‌رسید، جلوی آموزش و پرورش تجمع کردند و علناً شعار «مرگ بر شاه» را سر دادند. »

نسیم گیلان

وی به سخنرانی ابطحی در مسجد کاسگرمحله و دستگیری 11 نفر از بچه‌های آقا سید عبدالله اشاره کرد و با حالت ناراحتی گفت: «11 نفر از بچه محل ما دستگیر و به شدت شکنجه شدند. یکی از این جوانان به نام گلچین بعد از پیروزی انقلاب آزاد شد و به گفته دوستان، عکس شاه را در زندان شکست.» 
این مبارز انقلابی با بیان اینکه این درگیری‌ها موجب شد که فعالیت‌های ما علیه رژیم طاغوت بیشتر و حرکت جوانان نیز چشمگیرتر شود، افزود: «شناسایی مخبرهای ساواک، آتش زدن سینما و حمله به بانک بازرگانی و ملی از جمله اقدامات برنامه‌ریزی شده توسط جوانان آقا سید عبدالله لنگرود بود.» 
شیخی همچنین اشاره کرد که اولین کمیته و پایگاه مردمی لنگرود در سالن پیشاهنگ سابق (کانون زینبیه فعلی) تأسیس شد و بیان کرد: «این کمیته بیشتر کار حفاظت کل شهرستان را به عهده داشت، در درگیری‌های خیابانی زمان انقلاب شعارهایی مانند «مرگ بر شاه»، «مرگ بر ساواکی» و «مسلمان به پاخیز برادرت کشته شد» سر می‌دادیم. »
شیخی، که اوج جوانی خود را در راه مبارزه علیه نظام سلطه سپری کرد، بعد از 5 ماه فعالیت در کمیته و پایگاه مردمی لنگرود، یک سال به‌صورت نیمه‌وقت در جهاد سازندگی با کمک به محرومین فعالیتش را آغاز کرد و بعد از آن در بنیاد مسکن 9 ماه فعالیت کرد تا زمانی که جنگ شروع شد و در تاریخ 7 فروردین سال 60 به‌صورت داوطلبانه به جبهه‌های حق علیه باطل اعزام شد. 
وی بعد از سپری کردن این دوران پر فراز و نشیب به عضویت سپاه پاسداران درآمد و حین تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی در رشته حقوق در ستاد مشترک سپاه پاسداران مشغول فعالیت شد.
شیخی با بیان اینکه در دوران تحصیل در دانشگاه شهید بهشتی، اولین وام صندوق ازدواج دانشجویی را در سال 70 با رئیس گروه معارف «مخزن موسوی رودباری» راه‌اندازی کرد، افزود: «بعدها همین صندوق به ازدواج دانشجویی تبدیل شد.» 
این مبارز انقلابی از طعم شیرین خدمت به مردم محروم در طول زندگی‌اش این‌گونه می‌گوید: «این انقلاب به ما آبرو و عزت داد. سعی کنیم به مردم تا جایی که می‌توانیم برسیم. من تمام زندگیم را صرف خدمت به مردم محروم می‌کنم. از اول انقلاب با کمک به محرومین در جهاد سازندگی تا به امروز که با راه‌اندازی موسسه خیریه 14 معصوم به محرومین کمک می‌کنم.» 
علی شیخی، آن جوان 17ساله پرشور و مصمم در راه مبارزه علیه رژیم طاغوت، اکنون بازنشسته سپاه پاسداران است. او در سال 84، در سال 75 رئیس هیئت مدیره موسسه صندوق قرض الحسنه 14 معصوم، چهار و نیم سال مسئول صندوق مهر امام رضا، و پنج سال مسئول کانون بازنشستگان شرق گیلان (لنگرود، آستانه، لاهیجان، سیاهکل) بوده و در حال حاضر نیز رئیس هیئت مدیره موسسه خیریه 14 معصوم است که بیش از 20 1زشک با این موسسه همکاری می‌کنند و سالانه نیز سه هزار مراجعه‌کننده دارد که خدمات ویژه‌ای به بیماران ارائه می‌دهند.
انتهای پیام/

http://www.gilan-online.ir/fa/News/802969/جوانان-در-پیروزی-انقلاب-اسلامی-چگونه-ایفای-نقش-کردند؟
بستن   چاپ