نسیم گیلان
نخستین گلخانه هوشمند بر بستر اینترنت اشیاء افتتاح شد
يکشنبه 14 بهمن 1403 - 16:54:18
نسیم گیلان - ایسنا /نخستین گلخانه هوشمند بر بستر اینترنت اشیاء، افتتاح شد که با اتصال LoRaWan بر روی پلتفرم بومی جامع اینترنت اشیاء شرکت مخابرات ایران و مپنا برروی شبکه ابری ابرما در دو حوزه تغذیه هیدروپونیک و پایش محیط به طور کامل با سنسورهای اینترنت اشیاء هوشمند شده است.
کاربرد اینترنت اشیاء تنها به یک زمینه محدود نمی‌شود و با اتصال بیش از هفت میلیارد دستگاه اینترنت اشیاء در جهان انتظار می‌رفت این تعداد تا سال 2025 به بیش از 22 میلیارد دستگاه برسد، به همین دلیل رقابتی داغ بین شرکت‌های پیشرو در تکنولوژی برای توسعه اینترنت اشیاء و پیشی‌گرفتن از یک‌دیگر، در جریان است. این فناوری شامل کاربردهای صنعتی از جمله رباتیک، دستگاه‌های پزشکی و فرآیندهای تولید نرم‌افزاری است و یکی از تکنولوژی‌های مهم و پرکاربرد در فرآیندهای اتوماسیون صنعتی و مانیتورینگ صنعتی است.
بنابر گفته مسئولان تا پایان سال 2023 بیش از 15 میلیارد دستگاه متصل به اینترنت اشیاء به ثبت رسیده و پیش‌بینی می‌شود که این تعداد تا سال 2030 به 30 میلیارد دستگاه برسد. در کشور ما نیز پیش‌بینی شده است که تا سال 1405 بیش از 200 میلیون شیء به اینترنت اشیاء متصل شود.
بررسی‌ها حاکی از آن است که کاربرد اینترنت اشیاء در صنعت شامل افزایش بهره‌وری، خلق موقعیت برای کسب و کارهای جدید و بهبود کیفیت خدمات می‌شود که از نظر امنیتی طبق آمار تا سال 2023 حدود 1.5 میلیارد حمله به تجهیزات اینترنت اشیاء انجام شده است و طبق پیش‌بینی‌ها سالیانه 20 درصد بر این حملات افزوده خواهد شد و طبق گزارش‌ها در دنیا، 70 درصد از این حملات به بخش انرژی انجام شده است.
در این راستا، نخستین گلخانه هوشمند بر بستر اینترنت اشیاء، همزمان با چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و در آستانه اعیاد شعبانیه، در استان البرز افتتاح شد. برای جزئیات بیشتر می‌توان گفت نخستین گلخانه هوشمند هیدروپونیک با اتصال LoRaWan بر روی پلتفرم بومی جامع اینترنت اشیاء شرکت مخابرات ایران و مپنا بر روی شبکه ابری ابرما در دو حوزه تغذیه هیدروپونیک و پایش محیط به طور کامل با سنسورهای اینترنت اشیاء هوشمند شده است.
محمد جعفر پور- مدیرعامل شرکت مخابرات ایران- در آیین بهره‌برداری از نخستین گلخانه هوشمند متصل به پوشش کشوری شرکت مخابرات ایران در شرکت مپنا (مکو) در استان البرز، گفته است برای اینکه بتوانیم از هوش مصنوعی در مدیریت انرژی استفاده و منابع و دارایی‌های خود را مدیریت کنیم باید در ابتدا به آن‌چه در اختیار داریم دسترسی داشته باشیم که این دسترسی ها امروز از طریق اینترنت اشیا امکان‌پذیر هستند. این پروژه در حوزه کشاورزی کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی به کاهش گازهای گلخانه‌ای و بهبود کیفیت هوا کمک می‌کند. با همکاری شرکت مپنا تأثیر مثبت و قابل توجهی بر افزایش و بهره‌وری عملکرد حوزه کشاورزی ایجاد می‌شود.
به گفته وی با شناسایی الگوهای مصرف انرژی بهترین راهکارها را برای بهینه‌سازی ارائه می‌شود و با همکاری‌های مشترک و اتصال محیط‌های صنعتی به اینترنت اشیاء و پوشش روستاها و مناطق دورافتاده در حوزه کشاورزی که دسترسی به اینترنت ندارند می توان با کمترین نیاز به برق به اطلاعات مربوط به آن حوزه دسترسی پیدا کنند.
گفتنی است LoRaWAN برای برنامه‌هایی مناسب است که به ارتباطات دوربرد، کم‌مصرف و سرعت داده پایین مانند اندازه‌گیری هوشمند، کشاورزی، شهر هوشمند، محیط و یا صنعت هوشمند نیاز دارند. این فناوری به سیگنال‌ها اجازه می‌دهد تا حتی در سطوح پایین‌تر از نویز نیز منتشر و بازیابی شوند. تجهیزات مبتنی بر LoRaWAN می‌توانند تا سال‌ها فقط با یک باطری کار کنند. شاید مهمترین مشخصه شبکه لورا (LoRaWAN) که توانسته است در کنار مزیت‌های فنی این پروتکل زمینه رشد سریع آن را فراهم کند، رویکرد غیر انحصاری توسعه این پروتکل بر بستر یک جامعه آزاد و با مشارکت مجموعه‌های مختلف فناوری باشد.

http://www.gilan-online.ir/fa/News/802894/نخستین-گلخانه-هوشمند-بر-بستر-اینترنت-اشیاء-افتتاح-شد
بستن   چاپ