نسیم گیلان - 300 روز از آتش سوزی در روستای امامزاده ابراهیم شفت گذشت و علیرغم اینکه ارگانهای مختلف اقدامات قانونی را بعد از حریق انجام دادهاند، ولی هنوز خبری از ساخت مسکن در این روستای تاریخی نیست. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آتشسوزی گستردهای در 12 اردیبهشت 1403 در روستای امامزاده ابراهیم (ع) واقع در شهرستان شفت استان گیلان رخ داد که این حادثه که در محدودهای به مساحت حدود 2.
2 هکتار اتفاق افتاد و منجر به تخریب و آسیبدیدگی 106 پلاک مسکونی و تجاری شد که که خسارات مالی و جانی قابلتوجهی را برای ساکنان منطقه به همراه داشت.
بنیاد مسکن گیلان بلافاصله پس از وقوع این حادثه، اقدامات اضطراری را آغاز کرد. نیروهای انسانی و ماشینآلات سنگین از جمله کامیون، لودر و بیل مکانیکی به منطقه اعزام شدند تا عملیات آواربرداری و بازگشایی معابر را انجام دهند. همچنین، نقشهبرداران برای برداشت دقیق واحدهای آسیبدیده قبل از شروع عملیات بازسازی به منطقه فرستاده شدند. علاوه بر این، ارزیابی خسارات وارده به زیرساختهای روستایی مانند راهها و ابنیه فنی نیز در دستور کار قرار گرفت.
این آتشسوزی نهتنها خسارات مالی سنگینی به همراه داشت، بلکه زندگی بسیاری از خانوادهها را تحت تأثیر قرار داد. با این حال، اقدامات سریع و هماهنگ نهادهای مسئول مانند بنیاد مسکن، استانداری گیلان و سازمانهای مرتبط، امیدواری برای بازسازی سریعتر منطقه را افزایش داد. برنامهریزیها برای بازسازی روستا با توجه به طرح هادی روستایی و توسعه گردشگری در منطقه نیز در حال انجام است تا علاوه بر جبران خسارات، آیندهای پایدار برای ساکنان محلی ایجاد شود.
*پرداخت عوارض ساختمانی؛ مانع اصلی صدور پروانه برای آسیبدیدگان در شفت
مهدی نقدی فرماندار شفت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از برگزاری جلسات متعدد برای رفع مشکلات ساخت و ساز افراد آسیبدیده در جوار بقعه امامزاده ابراهیم (ع) خبر داد و با اشاره به اینکه پرداخت عوارض ساختمانی یکی از موانع اصلی و قانونی در صدور پروانه برای این افراد است، اظهار کرد: «صدور پروانه ساختمان مستلزم پرداخت عوارض در سامانه سیماک است.»
وی با بیان اینکه صدور پروانه ساخت، مراحلی قانونی دارد، افزود: «طبق قانون، امکان بخشودگی عوارض وجود ندارد و افراد ملزم به پرداخت 30 درصد از مبلغ کل در ابتدا و مابقی آن در قالب اقساط 36 ماهه هستند.»
فرماندار شفت به تشریح کمکهای اختصاص یافته به آسیبدیدگان پرداخت و تصریح کرد: «به هر یک از واحدهای آسیبدیده، مبلغ 350 میلیون تومان تسهیلات ساخت و ساز از سوی بنیاد مسکن اختصاص داده شده است. علاوه بر این، افراد خسارتدیده در مجموع بیش از 30 میلیارد تومان از بیمه ایران دریافت کردهاند. همچنین با دستور و پیگیری نماینده ولی فقیه در استان گیلان، مبلغ 18 میلیون تومان نیز به صورت بلاعوض از سوی بانک مهر به این افراد اهدا شد.»
بنیاد مسکن یکی از دستگاه هایی بود که بعد از آتش سوزی اقداماتی را در این روستای تاریخی انجام داد و گفت وگویی را در خصوص اقدامات صورت گرفته با مدیرکل بنیاد مسکن در آن منطقه انجام داده ایم که در ادامه می توانید بخوانید:
تسنیم : بفرمایید که پس از وقوع آتشسوزی در روستای امامزاده ابراهیم (ع) چه اقداماتی انجام شده است؟
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان: بله، پس از وقوع آتشسوزی در تاریخ 12 اردیبهشت 1403، ما بلافاصله اقداماتی را آغاز کردیم. ابتدا نیروهای انسانی را برای ارزیابی واحدهای خسارتدیده اعزام کردیم. در این آتشسوزی، حدود 2.2 هکتار از اراضی آسیب دید و 106 پلاک شناسایی شد که از این تعداد، 101 پلاک تخریب و 5 پلاک نیاز به تعمیر داشتند. در مجموع، 289 واحد مسکونی و 105 واحد تجاری آسیب دیدهاند.
تسنیم : آیا تسهیلاتی برای بازسازی این واحدها در نظر گرفته شده است؟
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان: بله، برای بازسازی واحدهای مسکونی، تسهیلات مسکن روستایی به مبلغ 3500 میلیون ریال قابل پرداخت خواهد بود. ما همچنین نیروهای بنیاد مسکن را بعد از آتش سوزی به مدت چندین روز در روستا مستقر کردهایم تا به متقاضیان پاسخگو باشند و روند تشکیل پروندهها را تسهیل کنند تا مردم به شهر یا مرکز استان مراجعه نکنند.
تسنیم : اقدامات دیگری که برای بازسازی انجام شده چیست؟
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان: علاوه بر ارزیابی خسارات، نقشهبردارانی به منطقه اعزام کردیم تا برداشتهای لازم از واحدهای آسیبدیده قبل از آواربرداری انجام شود. همچنین، ماشینآلاتی شامل سه دستگاه کامیون، یک دستگاه لودر و یک دستگاه بیل مکانیکی به منطقه اعزام شدهاند تا آواربرداری و بازگشایی معابر انجام شود.
تسنیم : آیا ارزیابی خسارات زیرساختها نیز انجام شده است؟
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان: کارشناسان بنیاد مسکن خسارات وارده به زیرساختهای راه و ابنیه فنی روستایی را به مبلغ 412 میلیارد ریال ارزیابی کرده و این مبلغ به معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری اعلام شده است. همچنین خسارت وارده به مسیر ورودی روستا به مبلغ 210 میلیارد ریال برآورد شده است.
تسنیم : آیا برنامهای برای تأمین اعتبار برای بازسازی این واحدها وجود دارد؟
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان: بله، پیشنویس اعتبارات مورد نیاز برای بازسازی اماکن مسکونی و تجاری آسیبدیده به معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری ارسال شده است که در صورت تأمین اعتبار از سوی هیأت وزیران، تسهیلات یا بلاعوض به متقاضیان آسیبدیده پرداخت خواهد شد.
تسنیم : در خصوص طرحهای هادی و گردشگری چه اقداماتی انجام شده است؟
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان: کمیتهای برای تصویب طرح هادی روستایی و بازنگری طرح هدف گردشگری برگزار شده است. در این جلسه، ضوابط و مقررات تفکیک و سطح اشغال در قسمت حادثهدیده تصویب گردید. همچنین متقاضیانی که تمایل به فعالیت گردشگری دارند، میتوانند با موافقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، پروانههای لازم را دریافت کنند.
تسنیم : آیا اقدامات دیگری برای تسریع در ارائه خدمات به آسیبدیدگان در نظر گرفته شده است؟
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان: ما در حال پیگیری تأمین اعتبارات مورد نیاز برای شروع عملیات بازسازی و اعطاء تسهیلات به متقاضیان آسیبدیده هستیم. همچنین تسریع در صدور اسناد هویتی و پروانههای ساختمانی نیز در دستور کار قرار دارد، همچنین طبق هماهنگیهای صورت گرفته، هزینههای مربوط به صدور پروانه در سازمان نظام مهندسی، دهیاری و بخشداری نیز رایگان خواهد بود.
تسنیم : نکتهای هست که بخواهید به آن اشاره کنید؟
مدیرکل بنیاد مسکن گیلان: ما بهطور جدی در تلاش هستیم تا به آسیبدیدگان این حادثه کمک کنیم و امیدواریم با همکاری همه نهادها و سازمانها، روند بازسازی هرچه سریعتر انجام شود.
به گزارش تسنیم، طی پیگیریهای صورت گرفته، اقدامات زیرساختی و مورد نیاز برای احداث مجدد مسکن در بخشی که دچار حریق شده بود صورت گرفته و ادارات حفار اقدامات خود را انجام و بنیاد مسکن نیز نسبت به نقشه برداری و دیگر اقدامات مورد نیاز، کارهای خود را انجام دادهاند و در حال حاضر زمین برای ساخت مسکن برای احداث توسط مردم آماده است و مردم با پرداخت هزینههای عوارض ساختمانی، میتوانند اقدام به ساخت بنا کنند و حتی برنامه ریزی شده تا این پرداخت عوارش ساختمانی برای افراد واجد شرایط به صورت اقساطی صورت گیرد ولی آنچیزی که مردم در این روستا انتظار دارند این است که دولت تصمیماتی درخصوص عدم پرداخت عوارض ساختمانی و پرداخت تسهیلات بلاعوض برای ساخت مسکن برای آنان هستند.
انتهای پیام/
http://www.gilan-online.ir/fa/News/802814/وضعیت-روستای-امامزاده-ابراهیم-شفت-300-روز-پس-از-آتشسوزی