نسیم گیلان
کاهش اعتیاد در گیلان یک وظیفه همگانی برای مسئولان است
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 21:02:09
نسیم گیلان - استاندار گیلان با بیان اینکه کاهش اعتیاد یک وظایف همگانی برای مسئولان استان است، گفت: همه باید به‌دنبال راهی برای کاهش آسیب اجتماعی اعتیاد در جامعه باشیم.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، هادی حق‌شناس عصر امروز_پنج‌شنبه، یکم آذر_ در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گیلان اظهار کرد: باید مکان‌های بلااستفاده دستگاه‌ها در استان که یک یا 2 سال بدون استفاده مانده است شناسایی و طبق استانداردهای لازم تجهیز و برای نگهداری و بهبود معتادان به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه پایین بودن تعرفه مراکز ترک اعتیاد جوابگوی هزینه‌های این مراکز نیست و باید این تعرفه‌ها متناسب‌سازی شوند، افزود: مشکل استفاده از پزشک به عنوان مسئول فنی با بهره‌گیری از وجود روان‌پزشکان و یا استفاده از ظرفیت یک پزشک در چند مرکز ترک اعتیاد رفع شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه خانواده‌ها از بلای خانمان‌سوز اعتیاد ضربه دیده‌اند از این‌رو باید جلوی خسارت بیشتر را گرفت، خاطرنشان کرد: برای رفع مشکلات حوزه ترک اعتیاد باید از کمک خیرین بهره برد چون اعتیاد مساله همه ما است و به دستگاه خاصی تعلق ندارد.
حق‌شناس ضمن در خواست از خیرین حاضر در این جلسه برای تهیه 400 دست لباس مناسب، گفت: اداره کل تربیت بدنی نیز 200 دست لباس ورزشی در اختیار این کمپ‌ها قرار دهد.
وی با بیان اینکه کاهش اعتیاد یک وظایف همگانی برای مسئولان استان است، تاکید کرد: همه باید به‌دنبال راهی برای کاهش این آسیب اجتماعی باشیم و هر دستگاه وظیفه خود را به درستی انجام دهد و به سازمان بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی کمک کند تا اعتیاد در جامعه ریشه کن شود.
رشد 3 درصدی کشفیات مواد مخدر در گیلان سردار حسین حسن‌پور، جانشین فرمانده انتظامی گیلان نیز در این جلسه اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از چهار تن و 105 کیلوگرم انواع مواد مخدر استان کشف شده است.
وی از رشد سه درصدی کشفیات مواد مخدر نسبت مدت مشابه سال گذشته در استان خبر داد و افزود: در این مدت بیش از 18 هزار و 500 نفر از مجرمان حوزه توزیع، قاچاق، حمل‌ونقل، خرده‌فروشان و معتادان دستگیر شده‌اند.
جانشین فرمانده انتظامی استان گیلان با بیان اینکه بیش از 18 باند مهم توزیع مواد مخدر در استان متلاشی شده است، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از 2665 مرحله طرح‌های اطلاعاتی و عملیاتی به منظور پاکسازی مناطق آلوده و مستعد جرم در استان اجرا شده است.
سردار حسن‌پور با بیان اینکه مهار جرایم خرد به خصوص سرقت‌ها در استان با کاهش آسیب اجتماعی اعتیاد و درمان هدفمند معتادان متجاهر محقق خواهد شد، گفت: باید ظرفیت کمپ‌های مشمول مواد 15 و 16 قانون در سطح استان ارتقا پیدا کند.
وی با تاکید بر اجتماعی کردن موضوع برخورد با مواد مخدر و تمرکز قاطع و جدی پلیس بر پاکسازی موثر کانون‌های جرم افزود: مقابله مطلوب با سر شبکه‌ها و باندهای مهم فعال در حوزه قاچاق و توزیع مواد مخدر به عنوان یک اولویت در صدر برنامه‌های پلیس قرار دارد.
76 نفر به دلیل سوءمصرف مواد مخدر در گیلان جان باختند
محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست اظهار کرد: در گیلان 382 مرکز برای تأمین دارو تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گیلان هستند، که از این تعداد 360 مرکز خصوصی، سه مرکز دولتی، 18 مطب روانپزشکی دارای واحد درمان سوءمصرف مواد مخدر، یک مرکز بستری خصوصی واقع در رشت و یک مرکز نگهداری ماده 16 است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت بهبود کیفیت زندگی معتادان، افزود: با بیمارستان‌های منتخب رشت همچون پورسینا، امیرالمؤمنین، رازی، ولایت، حشمت، شفا و الزهرا جهت پذیرش و درمان رایگان مددجویان آسیب‌دیده اعزامی از مراکز ماده 16 به‌صورت رایگان هماهنگی‌ها انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطرنشان کرد: اقداماتی همچون اطلاع‌رسانی به تمام مراکز درمان اختلالات سوءمصرف مواد مخدر برای استفاده از ظرفیت و خدمات بیمه سلامت و انعقاد تفاهم‌نامه با همکاری معاون درمان دانشگاه، صنف درمان‌گران اعتیاد و سازمان نظام‌پزشکی به جهت کاهش هزینه درمان اعتیاد و کمک به درمان افراد آسیب‌دیده از اعتیاد انجام شده است.
آشوبی تصریح کرد: تاکنون 30 مرکز قرارداد و تفاهم‌نامه همکاری با بیمه سلامت منعقد کرده است و به متقاضیان درمان خدمات مستمر ارائه می‌دهند.
وی از پذیرش حدود 120 هزار نفر گیلانی در مراکز مجاز درمان اعتیاد استان (ماده 15) طی شش ماهه گذشته خبر داد و گفت: افراد پذیرش شده در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 2.5 درصد کاهش پیدا کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه در شش نخست امسال، میزان افراد پذیرش شده در مراکز حمایتی و درمانی ماده 16 در استان 277 نفر است، اضافه کرد: سال گذشته 588 نفر از این افراد در مراکز ماده 16 تحت حمایت و درمان قرار گرفته بودند.
آشوبی از افزایش شمار فوتی‌های ناشی از اختلالات مصرف مواد مخدر در استان خبر داد و گفت: از ابتدای سال تاکنون، 76 نفر در گیلان در اثر مصرف سوء مواد مخدر جان خود را از دست داده‌اند، که از این تعداد 67 نفر مرد و 9 نفر زن بوده‌اند.
وی با اشاره به چالش‌های پیشرو در حوزه درمان و حمایت‌ها از مصرف‌کنندگان سوء مواد مخدر در استان تصریح کرد: وجود کمپ‌های غیرمجاز در سطح استان و بی‌اطلاعی خانواده‌ها از آن‌ها، وضعیت نامعلوم و مشکلات موجود برای بیماران زیر 18 سال و بالای 60 سال که مکان نگهداری در کمپ‌ها ندارند، و یا پوشش ناکافی خانواده معتادان بی‌بضاعت طی سه دوره شش ماهه از جمله مشکلات در این حوزه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از نظارت مستمر بر مراکز درمان سوءمصرف مواد مخدر در استان خبر داد و گفت: در شش ماه نخست امسال ،662 مورد بازرسی از کل مراکز درمان اختلال مصرف مواد استان گیلان انجام شده است.
کد خبر 812719

http://www.gilan-online.ir/fa/News/790295/کاهش-اعتیاد-در-گیلان-یک-وظیفه-همگانی-برای-مسئولان-است
بستن   چاپ