نسیم گیلان
آنفلوانزای پرندگان به گیلان رسید | شکار پرندگان ممنوع شد
يکشنبه 27 آبان 1403 - 17:45:07
نسیم گیلان - مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان چند روز پیش از صدور پروانه عادی شکار گونه‌های خوتکا، چنگر و اردک سرسبز پس از پنج سال خبر داده بود. بنا به اعلام ادره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان، با توجه به مصوبه اخیر ستاد پیشگیری و کنترل آنفولانزای فوق حاد پرندگان استان به منظور تامین سلامت و بهداشت عمومی مردم، مجوز شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی بعلت خطر انتقال بیماری، تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حمزه عشوری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان: علی رغم تصمیم سازمان مبنی بر صدور مجوز شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی بدلیل مصوبات اخیر ستاد پیشگیری و کنترل آنفولانزای فوق حاد پرندگان و احتمال مبتلا بودن پرندگان مهاجر به این بیماری و امکان انتقال بیماری به شکارچیان، صدور مجوز شکار پرندگان در گیلان لغو گردید. از آنجای که استان گیلان گذرگاه عبور و توقف گاه پرندگان مهاجر است، امکان ارتباط پرندگان و انتقال بیماری وجود دارد، لذا به منظور تامین سلامت و بهداشت عمومی مردم، مجوز شکار پرندگان بعلت خطر انتقال بیماری، ممنوع اعلام می‌گردد. ماموران یگان حفاظت محیط زیست گیلان به صورت شبانه روزی مناطق تحت مدیریت را مورد پایش و کنترل میدانی قرار می دهند و از هیچ تلاشی در راستای حفاظت از میراث زیست محیطی ارزشمند و غنی این استان دریغ نخواهند کرد.
گیلان دارای بیش از 30 هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر 24 هزار هکتار آن، 80 درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است؛ این پهنه‌ها زیستگاه بیش از 300 گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می‌کنند.
وضعیت آنفلوآنزای پرندگان در ایران: آنفلوآنزای پرندگان یکی از بیماری‌های ویروسی است که پرندگان وحشی و اهلی را درگیر می‌کند و گاهی اوقات به انسان‌ها و سایر گونه‌های جانوری نیز منتقل می‌شود. در ایران، این بیماری به‌ویژه در مناطق با تراکم بالای طیور و تالاب‌هایی که پرندگان مهاجر زمستان‌گذرانی می‌کنند، اهمیت ویژه‌ای دارد.
تاثیر بر پرندگان وحشی و اهلی:
پرندگان مهاجر، که معمولاً از سیبری و مناطق سردسیر به تالاب‌های ایران می‌آیند، یکی از منابع اصلی انتقال ویروس هستند.
طیور صنعتی و بومی نیز به‌شدت در معرض خطر هستند و در صورت شیوع، خسارت اقتصادی زیادی به صنعت مرغداری وارد می‌شود.
انتقال ویروس:
از طریق ترشحات بینی، بزاق، مدفوع و پرها انجام می‌شود.
انتقال به انسان‌ها در موارد نادری از طریق تماس نزدیک با پرندگان آلوده یا محیط‌های آلوده صورت گرفته است.
شیوع‌های اخیر:
طی سال‌های اخیر، چندین مورد از شیوع آنفلوآنزای پرندگان در ایران گزارش شده که عمدتاً از سوی ویروس‌های زیرگونه‌های H5N1 و H5N8 بوده است.
اقدامات پیشگیرانه شامل معدوم‌سازی طیور آلوده، قرنطینه، و ممنوعیت جابه‌جایی طیور از مناطق آلوده اجرا شده است.
تالاب‌های پرخطر:
تالاب‌هایی چون میانکاله، انزلی، شادگان و گاوخونی به دلیل حضور گسترده پرندگان مهاجر از مناطق حساس برای شیوع این بیماری محسوب می‌شوند.
اقدامات پیشگیرانه: کنترل در مرزها : جلوگیری از واردات طیور و فرآورده‌های مرتبط از کشورهای آلوده. پایش تالاب‌ها : نظارت مستمر بر سلامت پرندگان وحشی. واکسیناسیون طیور : در مناطق پرخطر برای جلوگیری از خسارت‌های اقتصادی. آگاهی‌رسانی : آموزش به مرغداران و جوامع محلی برای شناخت علائم بیماری و جلوگیری از شیوع. کد خبر 901178 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بیماری - آنفلوآنزای مرغی حیوانات - انقراض گونه‌ها زهرا رفیعی حیوانات - پرندگان شکارچی سازمان حفاظت محیط زیست

http://www.gilan-online.ir/fa/News/788694/آنفلوانزای-پرندگان-به-گیلان-رسید-|-شکار-پرندگان-ممنوع-شد
بستن   چاپ