نسیم گیلان
روایت زندگی بانوان موفق گیلانی در طنین؛ از اختراع تا رسانه
جمعه 20 مهر 1403 - 10:09:24
نسیم گیلان - رویداد طنین در گیلان با محوریت «‌روایت موفقیت بانوان خبرنگار استان» برگزار شده و برای اولین‌بار بانوانِ خبرنگارِ موفق‌ استان جلوی دوربین همکاران‌شان از رمز و رازهای موفقیت‌شان گفتند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، همه این ضرب‌المثل معروف را شنیده‌ایم که می‌گوید «پشتِ هر مرد موفقی همیشه یک زنِ موفق و کاردان ایستاده است.
» این ضرب‌المثل معروف از قدرتی ظریف سخن می‌گوید که با مهربانی، شجاعت، احساس مسئولیت و تعهد به خود و دیگران قادر است هر گره و چالشی را به فرصتی برای شکوفایی تبدیل کند.
قدرت زنِ تمدن‌ساز و تحول‌آفرین را می‌توان از جملات نورانی امام(ره) درک‌ کرد که چه زیبا فرمود «‌قرآن انسان‌ساز است و زنان انسان‌سازند؛ اگر زنان نبودند انقلاب پیروز نمی‌شد.» البته رهبر معظم انقلاب هم درباره زنانِ مسلمان بااراده می‌فرمایند «‌زنان مسلمان در مقابل جاهلیتی که به زن ظلم می‌کرد ایستادگی کردند، هم در میدان معنویت، فکر و ارزش‌های انسانی، هم در میدان سیاسی و از همه بالاتر در عرصه خانواده.»
چرا راه دور برویم! در همین روزهای اخیر که سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه‌ که به‌جهت موفقیت در اجرای عملیات وعده صادق و وارد کردن ضربه مهلک به قلب اسراییل، نشان فتح را از دستانِ مبارک فرمانده معظم کل قوا دریافت کردند؛ رهبری از همسر ایشان هم قدردانی کردند و خطاب به ایشان فرمودند «خدمات آقای حاجی‌زاده واقعاً باارزش است و به دلیل همراهی‌های شما، نیمی از ثواب آن متعلق به شماست.»
البته رهبر معظم انقلاب همیشه نقش و بصیرت زنانِ حماسه‌ساز و ایثارگر در نظام اسلامی را ستوده‌اند و آنان را عامل مهمی در موفقیت مردان و جامعه دانسته‌اند که نشان‌دهنده عمق نگاه ایشان به جایگاه زن است؛ درک و بصیرتی که در بسیاری از رهبران و سردمدارانِ غرب دیده نمی‌شود.
در تاریخ گیلانِ سراسر عشق و حماسه نیز بوده‌ و هستند زنان حماسه‌آفرین زیادی که مهربانی و عطوفت‌ خویش را به طریق مختلف به خانواده، اطرافیان و میهن خویش هدیه کرده‌اند و حماسه‌هایشان قابل شمارش نیست؛ از پشتیبانی و همراهی با یارانِ میرزاکوچک جنگلی گرفته تا ایستادگی مقابل روس‌ها و مهمان‌نوازی و کمک به آوارگان جنگ جهانی دوم که به گیلان و شهرهای ایران پناه آورده بودند تا درخشش در اعزام نیروها و کمک‌های مردمی به جبهه‌ها در دوران دفاع مقدس و حضور موثر در صحنه‌های انقلاب تا دفاع از حریم ولایت و هزاران صحنه دیگر که فراتر از دایره متن و کلمات است.
این خودباوری در زنانِ گیلانی بعد از انقلاب اسلامی سبب شد که آن‌ها در کنار حفظ هویت زنانه و ایفای نقش‌ مادری به فعالیت‌های مختلف اجتماعی هم بپردازند و در این عرصه هم خوش بدرخشند.
روزانه در دل اخبار و حاشیه‌‌نگاری رسانه‌ها شاهد برگزاری رویدادهای متعدد پیرامون موضوعات و سوژه‌های مختلف هستیم اما یکی از رویدادهایی که این‌ روزها در بعضی استان‌های کشور با هدف روایت جایگاه واقعی زنان مسلمان و روایت زندگی بانوان موفق ایرانی برگزار می‌شود، رویداد «‌طنین» است که در راستای سومین جشنواره ملی رسانه‌ای بانوان حریم رسالت و با همت و ابتکار بسیج رسانه استان گیلان و با ایفای نقش و هنرمندی بانوانِ خبرنگار برگزار می‌شود.

نسیم گیلان


چراغ این رویداد 24 ساعته اکنون در استان گیلان روشن شده است و با توجه به اینکه گیلان قطب رسانه‌ای بانوان کشور نیز معرفی شده است، این رویداد در گیلان با محوریت «‌روایت موفقیت بانوان خبرنگار استان» برگزار شده و برای اولین‌بار بانوانِ خبرنگارِ موفق‌ استان جلوی دوربین همکاران‌شان از رمز و رازهای موفقیت‌شان گفتند.
«‌محدثه رمضانی املشی» بانوی نخبه و فعال رسانه‌ای استان گیلان اولین کسی بود که روبروی دوربین همکاران قرار گرفت؛ این بانوی گیلانی متولد 1372 اصالتاً شرق گیلانی و فارغ‌التحصیل رشته اقتصاد کشاورزی در مقطع لیسانس و همچنین تحصیل‌کرده در رشته حقوق و دارای مدرک کارشناسی ارشد توسعه روستایی است.

نسیم گیلان

این بانوی گیلانی در سال 1393 همزمان با تحصیل وارد عرصه رسانه شده و برای رفع دغدغه‌های مردم، قدم در راه روشنگری و اطلاع‌رسانی نهاده است تا صدای گویای مردمِان سرزمین خویش باشد؛ او با کوشش و تلاشی ستودنی در اوجِ جوانی توانست پله‌های موفقیت را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد و در کنار تحصیل و فعالیت رسانه‌ای، در سایر عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نیز توانمندی‌های خویش را به نمایش‌ بگذارد تا اینکه به عنوان اولین دانشجوی سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه کشور توانست دغدغه‌های دانشجویان و جوانان را به گوش مسئولین برساند.
شرکت در دوره‌های نخبه‌پروری شهید دیالمه، نائب رئیس هیئت سوارکاری، مدرس دوره‌های انجمن بین‌المللی مخترعان آسیا در شمال کشور، مجری‌گری تلویزیون و مبتکر دستگاه دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی و فعالیت به‌عنوان دستیار فرماندار املش در امور مردمی‌سازی دولت از دیگر سوابق درخشان این بانوی جوان گیلانی است.

نسیم گیلان

پست جدید "دستیار مردمی‌سازی در دستگاه‌های اجرایی" در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب در خصوص «تحول عدالت محور و مردم‌پایه با تأکید بر ظرفیت تشکل‌های خودجوش مردمی» و «ارتقای اعتماد و امید مردم به دولت» بود که رئیس جمهور شهید در حکمی، این پست جدید را در دستگاه‌های اجرایی ایجاد کرده بودند.
این بانوی نخبه گیلانی در خصوص توانمندی‌های بانوان در جامعه اسلامی می‌گوید: فعالیت فرهنگی و اجتماعی و سیاسی حضرت فاطمه زهرا(س) امروز الگوی کامل برای بانوان است و خطبه آن بانوی بزرگ اسلام در مسجد پیامبر نشان از استقامت، شجاعت و ظلم‌ستیزی ایشان دارد و هرگز فراموش نخواهد شد.
وی در ادامه به یکی از مسائل مهم‌ و راهبردی استان گیلان اشاره می‌کند و با گذری کوتاه به دوران دانشگاه و تحصیل خود در رشته کشاورزی می‌افزاید: با توجه به اهمیت اقتصاد کشاورزی در گیلان، به محض ورود به دانشگاه سعی کردم مطالعات خود را در این رشته افزایش دهم و لذا عزم خود را جزم کردم تا برای رفع دغدغه‌های مردم در این حوزه کار موثری انجام دهم از طرفی شاهد بودم که هرساله شالیکاران برای کشت برنج با چه مشکلاتی مواجه هستند و برای مبارزه با آفات برنج چه میزان هزینه می‌کنند لذا تصمیم گرفتم با استفاده از فناوری تابش امواج رادیویی دستگاهی طراحی کنم که تخم و لارو شپشک را در دانه برنج از بین ببرد.
این بانوی گیلانی معتقد است بانوان و جوانان برای رسیدن به موفقیت و آرزوهایشان، در اولین قدم باید خودشان را بشناسند و به توانایی‌های خود ایمان و باور داشته باشند و بعد از مشخص کردن هدف، محکم و قاطعانه در جهت رسیدن به اهداف‌شان گام بردارند.
وی شکست‌‌ها را پلی برای رسیدن به موفقیت می‌داند و ادامه می‌دهد: ما به عنوان یک زن باید در برابر سیل انتقادات و موانع صبور باشیم و با طمانینه و با دقت گام برداریم و در این راه از چیزی نترسیم و فراموش نکنیم که شکست‌ها هم بخشی از تجربه و موفقیت محسوب می‌شوند.
رمضانی در ادامه از مسئولان خواست که در کنار توجه اساسی به منویات رهبر معظم انقلاب، راه و منش شهید رئیسی را الگوی خود قرار دهند‌ و افزود: رهبر معظم انقلاب همواره تاکید به بهره‌مندی از ظرفیت نیروهای جوان و نخبه در عرصه‌های مختلف داشته و دارند و شهید رییسی به‌خوبی این کار را انجام دادند.
این بانوی گیلانی‌ با تاکید بر اینکه جوانانِ امروز توانایی انجام کارهای بزرگ را دارند و باید به آنان اعتماد کرد گفت: بانوان هم به هیچ‌عنوان نباید خود را دست کم بگیرند و توصیه می‌کنم درگیر فضای مجازی، تفکیک جنسیتی و افکار فمینیستی نشوند و حضرت زهرا(س) را الگوی خود قرار دهند؛ ایشان با در نظر گرفتن شئونات اسلامی و رعایت چارچوب‌ها در کارهای سیاسی و فرهنگی ورود می‌کردند و معتقدم وقتی الگوی برتر داشته باشیم می‌توانیم با تاثیرپذیری از ایشان، مسیر حرکت را درست تشخیص داده و تلاش کنیم.
وی به تجربه سفر اربعین خویش اشاره می‌کند و می‌گوید: در حال اسبا‌ب‌کشی منزل بود که بهم خبر دادند آخرین کاروانِ اربعین فردا به کربلا اعزام می‌شوند؛ همکارم گفت نمی‌خواهی حرکت کنی؟.‌ دچار تردید و دلهره شده بودم نمی‌دانستم چه پاسخی بدهم، وسایل سفرم هم آماده نبود از طرفی درگیر اسباب‌کشی منزل بودم؛ تا اینکه دل به دریا زدم و در عرض چند ساعت وسایل سفرم را جمع و جور کردم تا این سفر‌ معنوی را تجربه کنم؛ ساعت 7 صبح با کاروان خدام‌العتره شهرداری رشت عازم کربلا شدم، می‌توانم بگویم تجربه بسیار شیرین و فوق‌العاده‌ای بود؛ در آنجا علاوه بر کار خبر، در بخش نظافت، رسیدگی به زائران و درمان هم مشغول خدمت‌رسانی شدم.
رمضانی خادمی اهل‌بیت و خدمت‌رسانی به زائران اباعبدالله الحسین(ع) را جزو شیرین‌ترین لحظات عمرش می‌داند و می‌افزاید: سال 1403 هم به پیشنهاد گروهی از دوستان، توفیقِ همکاری در قسمت روابط عمومی پویش کشوری "سقا" را داشتم؛ در این‌ پویش، 40 تریلی با 800 تن یخ از ایران به ‌سمت مواکب کربلا اعزام شد و من نیز برای تهیه فیلم و گزارش از روند توزیع یخ عازم کربلا شدم؛ در آنجا به یاد روزهای خدمت‌ در موکب خدام‌العتره شهرداری افتادم و سری هم به موکب زدم و در بخشِ درمان مشغول خدمت به زائران شدم.
این بانوی گیلانی سخنان خود را با یک آرزو و توصیه به پایان رساند و گفت: امیدوارم سفر کربلا و اربعین را همه تجربه کنند چراکه ثانیه به ثانیه این سفر خصوصاً سفر اربعین برای زائر، یک تجربه جدید و شیرین است و انسان را از لحاظ روحی و معنوی ارتقاء می‌دهد.
«‌هما اکبری» خانم معلمِ کوشا و فعال رسانه‌ای استان گیلان نیز روبروی دوربین همکاران قرار گرفت و گفت: خبرنگاری و معلمی دو علاقه جدایی‌ناپدیز زندگی‌ام بوده است.

نسیم گیلان


او می‌گوید:‌ در هر عرصه‌‌ای که حضور داشتم چادر به سرم بوده و هرگز نیفتاده است و معتقدم حفظ حیا و حجاب نه‌تنها مانعی ایجاد نکرده بلکه عاملی برای رشد و موفقیت بوده است.

نسیم گیلان

این بانوی گیلانی نویسنده کتاب صحابه حسینی و پژوهشگر مقاله زینب‌شناسی و دانشنامه شهدا نیز بوده و هم‌اکنون به‌عنوان سردبیر پایگاه خبری جلال شرق و خبرنگار خبرگزاری بسیج استان گیلان رسالت خطیر آگاهی‌بخشی به جامعه را بر دوش دارد و در این حوزه نیز به گفته خودش با عشق و علاقه بی‌هیچ چشم‌داشتی در حال فعالیت است.
اکبری به تجربه‌های خاص دورانِ معلمی خویش اشاره کرده و ادامه می‌دهد: با عشق و علاقه وارد عرصه تعلیم و تربیت شدم و نتایج خوبی هم دیدم؛ در دوران کرونا برای کمک به تحصیل دانش‌آموزانم در منزل با آن‌ها کار می‌کردم و در مقطعی نیز برای کمک به افراد کم‌بضاعت، دوره‌های تدریس رایگان برگزار می‌کردم.
وی ادامه می‌دهد: فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشتم و در این مسیر گاهی با موانع و حرف‌های آزاردهنده‌ای که انگیزه آدمی را کاهش می‌دهد روبه‌رو شدم؛ سنگ‌هایی که جلوی پایت می‌اندازند تا جلوی حرکتت را بگیرند اما در واقعیت، هیچ چیز نمی‌تواند مانع از حرکتت شود چون تو اراده‌ کرده‌ای بایستی و صبورانه برای ادای تکلیف به تلاشت ادامه دهی.
اکبری در پایان به فرمایشات رهبر معظم انقلاب پیرامون توانمندی‌ها، ظرفیت‌های خدادادی بانوان و تربیت در دامان اسلام اشاره می‌کند و می‌گوید: این حضور و امتیاز برابری و نقش‌آفرینی زنان از سوی اسلام به زن هدیه شده است و باید شکرگزار باشیم‌.
به گزارش تسنیم، در پایانِ این دورهمی، هر کدام از فعالان رسانه بخشی از فعالیت‌های خود در عرصه‌های مختلف را برای همکاران تشریح کرده و با انتخاب سوژه‌های خود، به روایتِ موفقیت همکاران می‌پرداختند.
انتهای پیام/612/

http://www.gilan-online.ir/fa/News/781666/روایت-زندگی-بانوان-موفق-گیلانی-در-طنین؛-از-اختراع-تا-رسانه
بستن   چاپ