نسیم گیلان
متنوع ترین گونه های جانوری و گیاهی در گیلان زیست می کنند
يکشنبه 23 ارديبهشت 1403 - 15:31:35
نسیم گیلان - به گزارش خبرگزاری مهر، حمزه عشوری ضمن گرامیداشت 30 اردیبهشت ماه مصادف با روز جهانی گونه‌های در معرض انقراض اظهار کرد: استان گیلان اکوسیستم‌های متنوع بسیاری از نظر دریایی، تالابی، رودخانه‌ای، جنگلی، کوهستانی و مرتعی با تنوع زیستی فراوان دارد.
وی افزود: وجود طیف گسترده‌ای از تغییرات آب و هوایی و همچنین اقلیمی با کم و زیاد شدن ارتفاع و زیستگاه گونه‌های جانوری و گیاهی منجر شده است تا استان گیلان با وجود مساحت کم، یکی از متنوع‌ترین گونه‌های جانوری و گیاهی را در خود جای دهد.
عشوری ادامه داد: گیلان با دارا بودن اقلیم‌های درهم تنیده، بارش فراوان و منابع غذایی سرشار، امروز یکی از مهمترین استان‌های کشور در حوزه محیط زیست است این استان گونه‌های جانوری همچون بزرگترین گیاهخوار (مرال)، گوشتخوار (خرس قهوه‌ای) و بزرگترین گربه‌سانان (پلنگ) کشور را در خود جای داده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان تصریح کرد: وجود تنها پستاندار گوشتخوار آب‌های داخلی کشور (شنگ) و تنها پستاندار دریای کاسپین (فک خزری) از دیگر ویژگی‌های مهم محیط زیست گیلان است.
وی با بیان اینکه این استان یکی از متنوع‌ترین تنوع زیستی ایران را دارا است، ادامه داد: حدود 45 درصد از گونه‌های جانوری کشور در استان گیلان جای گرفته است و حیواناتی چون مرال، شوکا، کل و بز، قوچ و میش، گراز، پلنگ، سیاهگوش، گربه جنگلی، گربه وحشی، گرگ، شغال، روباه معمولی، کفتار، خرس قهوه‌ای، راسو، خارپشت اروپایی، شنگ، رودک، سمور، فک خزری، راکون، خفاش، خرگوش، موش صحرایی و تشی از مهم‌ترین گونه‌های جانوری استان گیلان است.
عشوری افزود: در عین حال آلودگی‌های محیط زیستی از جمله آلودگی خاک، آب و هوا، تخریب زیستگاه‌های اصلی استان مانند جنگل‌ها، مراتع، تالاب‌ها و محیط زیست کوهستان، افزایش بی رویه سلاح‌های شکاری از جمله عوامل تهدیدکننده حیات وحش در گیلان است که در صورت کنترل نشدن، این ظرفیت‌ها را با آسیب جدی روبرو خواهد کرد.
وی افزود: در واقع گونه‌های در خطر انقراض جانوری، گنجینه‌ای ناشناخته زیستگاه‌های کشور و استان هستند که حفظ و مراقبت از آن‌ها به توجه بیشتر مسئولان نیاز دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان در پایان تصریح کرد: توجه به ارزش‌های متنوع گونه‌های جانوری در برنامه ریزی‌های توسعه، ایجاد حس حمایت از حیات وحش در سطوح جامعه، انجام پژوهش کاربردی و بنیادی به منظور شناخت و مدیریت گونه‌های جانوری و احیای زیستگاه و جمعیت آنها، فراهم کردن امکانات، تجهیزات و نیروی کیفی و کمی مورد نیاز حفاظتی و جلوگیری از تخریب زیستگاه‌ها نیز از جمله مواردی است که می‌تواند شرایطی مطلوب را برای پویایی و پایداری گونه‌های جانوری کشور و زیستگاه‌های آن‌ها فراهم کند.
کد خبر 6104234

http://www.gilan-online.ir/fa/News/752183/متنوع-ترین-گونه-های-جانوری-و-گیاهی-در-گیلان-زیست-می-کنند
بستن   چاپ