نسیم گیلان

آخرين مطالب

امیدی تازه برای درمان سرطان با این «ویروس‌های ایمن» اقتصادی

امیدی تازه برای درمان سرطان با این «ویروس‌های ایمن»
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /ویروس‌های خاصی وجود دارند که می‌توانند به‌طور هدفمند وارد سلول‌های سرطانی شوند و بدون آسیب به سلول‌های سالم، تومورها را از بین ببرند. این رویکرد نوین در درمان سرطان، امیدهای تازه‌ای برای درمان‌های ایمن و موثر ایجاد کرده است.
سرطان یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های پزشکی در جهان است. در این بیماری، سلول‌های بدن به شکل غیرقابل‌کنترلی رشد کرده و بافت‌های سالم را تخریب می‌کنند. در سال‌های اخیر، دانشمندان به دنبال روش‌های درمانی جدیدی بوده‌اند که به جای آسیب به کل بدن، مستقیماً به سلول‌های سرطانی حمله کند. یکی از این رویکردهای نوین، استفاده از ویروس‌های انکولایتیک است. این ویروس‌ها به دلیل داشتن توانایی تکثیر در سلول‌های سرطانی و آسیب نرساندن به سلول‌های سالم، مورد توجه قرار گرفته‌اند. اهمیت این روش در این است که بسیاری از روش‌های سنتی مانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی علاوه بر سلول‌های سرطانی، به بافت‌های سالم نیز آسیب می‌رسانند.
ویروس‌های انکولایتیک به طور طبیعی یا پس از دست‌ورزی ژنتیکی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تنها در سلول‌های سرطانی تکثیر شوند. سلول‌های سرطانی به دلیل تغییر در مسیرهای سیگنال‌دهی و داشتن گیرنده‌های خاص، محیط مناسبی برای رشد این ویروس‌ها هستند. علاوه بر این، این ویروس‌ها می‌توانند سیستم ایمنی بدن را فعال کرده و آن را برای مبارزه با تومور آماده کنند. این ویژگی باعث شده است که این روش درمانی به عنوان یک راهکار امیدوارکننده برای انواع مختلف سرطان‌ها مطرح شود.
در همین راستا، مهدی توتونچی، دانشیار گروه ژنتیک در پژوهشگاه رویان و یکی از محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به همراه همکارانش تحقیقی را در زمینه بررسی عملکرد ویروس‌های انکولایتیک انجام داده است. این پژوهش با هدف مرور مطالعات انجام‌شده و بررسی کارایی این ویروس‌ها در مبارزه با سرطان انجام شد.
برای انجام این مطالعه، پژوهشگران به بررسی 270 مقاله در پایگاه‌های علمی معتبری همچون PubMed، Scopus و Google Scholar از سال 2012 تا 2024 پرداختند. در نهایت، 68 مقاله مرتبط برای تحلیل دقیق انتخاب و یافته‌های آن‌ها جمع‌بندی شد. این روش به محققان کمک کرد تا شناخت بهتری از عملکرد و تأثیرگذاری ویروس‌های انکولایتیک در درمان سرطان به دست آورند.
یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهند که ویروس‌های انکولایتیک به دلیل ویژگی‌های خاص سلول‌های سرطانی، به طور اختصاصی به این سلول‌ها حمله می‌کنند. سلول‌های سرطانی به دلیل نقص در سیگنال‌دهی و تغییر در نحوه رشد و مرگ، محیط مناسبی برای تکثیر ویروس‌ها هستند. این ویروس‌ها پس از تکثیر در سلول سرطانی، آن را از بین می‌برند و با ایجاد التهاب در بافت تومور، سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با سایر سلول‌های سرطانی فعال می‌کنند.
نتایج نشان داده اند که این رویکرد نه تنها در مدل‌های آزمایشگاهی بلکه در کارآزمایی‌های بالینی نیز موفق بوده است. برای مثال، ویروس‌های خاصی مانند T-Vec و Oncorine در درمان سرطان‌های مختلفی از جمله سرطان سر و گردن و ملانوما (نوعی سرطان پوست) به نتایج امیدوارکننده‌ای دست یافته‌اند.
این مطالعات حاکی از آن هستند که ویروس‌های انکولایتیک می‌توانند به عنوان یک سلاح مؤثر در کنار سایر روش‌های درمانی مانند شیمی‌درمانی و درمان‌های هدفمند مورد استفاده قرار گیرند.
اهمیت این ویروس‌ها در آن است که با تبدیل محیط سرد تومور به یک محیط گرم و فعال، سلول‌های ایمنی بیشتری به محل تومور جذب می‌شوند. در نتیجه، پاسخ ایمنی بدن قوی‌تر و موثرتر خواهد شد. همچنین، مهندسی ژنتیکی این ویروس‌ها می‌تواند آن‌ها را به گونه‌ای تغییر دهد که به طور اختصاصی در سلول‌های سرطانی تکثیر شوند و از آسیب به بافت‌های سالم جلوگیری کنند.
این مطالعه نشان می‌دهد که در آینده، ترکیب این ویروس‌ها با سایر روش‌های درمانی می‌تواند به بهبود نتایج درمانی در بیماران سرطانی منجر شود. همچنین، با پیشرفت فناوری‌های تصویربرداری و هدف‌گیری دقیق‌تر سلول‌های سرطانی، عوارض جانبی این درمان‌ها کاهش یافته و کارایی آن‌ها افزایش خواهد یافت.
این تحقیق در نشریه «پیاورد سلامت»، که وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران است، به چاپ رسیده است. انتشار این نتایج می‌تواند گامی مهم در جهت شناخت بهتر درمان‌های هدفمند برای سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران باشد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/810944/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صادرات بیش از 500 میلیون دلار کالا از گمرک آستارا

باند تهیه و توزیع سلاح جنگی در گیلان منهدم شد

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

بازدید رئیس کل دادگستری استان گیلان از دادگستری شهرستان رودبار و افتتاح مجتمع مسکونی

استقرار جوی آرام و پایدار در گیلان/ دمای هوا تا 8 درجه گرم‌تر می‌شود

نجات تالاب انزلی در گرو تکمیل شبکه های فاضلاب و تخصیص 27 هزار میلیارد تومان اعتبار است

نور چند دقیقه طول میکشه از خورشید به سیارات دیگر منظومه شمسی برسد؟

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

ویدیو: خلاصه بازی پیکان 3 – داماش گیلان 0

داستانک/نقل قول بد

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

تشخیص موارد نرمال و غیرنرمال تومور از تصاویر MRI ممکن می شود

جایزه 250 هزار دلاری برای کشف 1.5 میلیون شی پنهان در فضا

قهرمانی تاریخی تیم ملی بسکتبال زنان در غرب آسیا

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

برگزاری همایش «خانواده قوی، ایران قوی» در رشت

انهدام باند تهیه‌وتوزیع سلاح جنگی در گیلان

داستانک/ حکایت زندگی

امنیت زیربنای هر نوع توسعه است

در حل مسائل زیست‌محیطی از نگاه جزیره‌ای پرهیز شود

انهدام باند تهیه و توزیع سلاح جنگی در گیلان

گزینش نفس‌گیر در آزمون هول‌هولکی استخدام معلم

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

نجات تالاب انزلی در گرو تکمیل شبکه فاضلاب و تخصیص 27 هزار میلیارد تومان است

مینی راکتور‌های سیار؛ راهکاری نوین برای تولید برق و شیرین‌سازی آب در مناطق محروم

محدودیت‌های ترافیکی روز ارتش در رشت

افتتاح نمایشگاه «حقوق بشر در سایه» در زیباکنار رشت

شعر زیبای سعدی برای خداوند

«جیمز وب»، قوی‌ترین شواهد وجود حیات فرازمینی را پیدا کرد / در این سیاره زندگی جاری است؟

معاون رئیس جمهور: بررسی موضوع پسماند گیلان در اولویت قرار می‌گیرد

لزوم جلوگیری از ورود رسوبات به تالاب انزلی

شاعرانه/بهار بود و دلم فصل بی ترانگی‌اش

رفع مسئله پسماند گیلان از اولویت‌های دولت چهاردهم است

رونمایی «اوپن‌ای‌آی» از 2 مدل جدید هوش مصنوعی

تجلیل مدیرکل بنیاد شهید استان قم از مسئولان منابع انسانی به مناسبت روز منابع انسانی

«29 فروردین» روز ارتش مکتبی

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهدا و جانبازان استان مرکزی

احیای تالاب‌های گیلان نیازمند مدیریت یکپارچه است

تعلیق 6 ماهه عضو شورای شهر چوکام به‌دلیل اخذ رشوه

حال تالاب انزلی نسبت به 7 سال گذشته وخیم‌تر شده است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکایی

ویدیوی جدیدی از ربات عجیب پروتوکلون با 1000 عضله شبیه انسان منتشر شد

هدف گذاری برای پرداخت 8 هزار میلیارد تومان تسهیلات به تعاونی ها

ضرورت تشکیل کمیته پنجره واحد حمایتی و نظارتی سرمایه گذاری در گیلان

خلاصه بازی پیکان 3 – داماش گیلان 0

ساخت3 هتل پنج ستاره در گیلان

تعلیق 6 ماهه یک عضو شورای شهر چوکام به دلیل اخذ رشوه

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای