نشاء برنج یک ماه زودتر از آغاز سال زراعی در گیلان
اجتماعي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - - برخی خبرگزاریها و کانالهای خبری در گیلان با انتشار تصاویری از انجام نخستین نشاء مکانیزه برنج این استان در روستاهای شیخ سرای بخش اسالم تالش و صیقلوندان شهرستان صومعهسرا خبر دادند.
خبرگزاری صدا و سیمای گیلان امروز در خبری نوشت: نخستین نشاء ماشینی برنج این استان در روستای شیخ سرای بخش اسالم شهرستان تالش با کاشت رقم بومی هاشمی انجام شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رضا جمشیدی سه ساری، سرپرست فرمانداری تالش در حاشیه این مراسم با بیان اینکه این شهرستان 16 هزار هکتار شالیزار دارد، گفت: در بیش از 90 درصد شالیزارهای تالش نشاء برنج به صورت مکانیزه انجام میشود.
او با بیان اینکه پارسال 82 هزار تن شلتوک برنج در شهرستان تالش تولید شد، افزود: با توجه به میزان بارندگی امسال و در صورت رعایت دقیق تقویم زراعی از سوی شالیکاران پیش بینی میشود امسال افزایش تولید برنج داشته باشیم.

یک کانال خبری محلی گیلان به نام «مثبت مردم» نیز فیلمی از انجام نشاء مکانیزه برنج این استان در روستای صیقلوندان شهرستان صومعهسرا منتشر و از این اقدام با عنوان نخستین نشاء برنج گیلان به صورت مکانیزه یاد کرد.
دانلود فیلم اصلی کد ویدیو
شهرستان صومعه سرا در 25 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان است. این شهرستان 28 هزار هکتار شالیزار دارد و سالانه 75 هزار تن برنج سفید تولید میکند.
آغاز سال زراعی در گیلان از نیمه اردیبهشت ماه
کارشناسان جهاد کشاورزی همواره از شالیکاران گیلانی خواستهاند کشت و کار محصول برنج را هماهنگ با تقویم زراعی انجام دهند.

در تقویم زراعی برنج تاریخ تمام مراحل مربوط به کشت و کار این محصول شامل آمادهسازی زمین، جوانه دار شدن بذر، احداث خزانه، پادلینگ (یکی از روشهای معمول آمادهسازی بستر برای نشاء برنج در شالیزارها)، نشاکاری، آغاز مرحله زایشی، شروع مرحله رسیدگی، زمان قطع آبیاری و زمان رسیدگی ارائه شده است.
تاریخهای تعیین شده در تقویم زراعی بر اساس شرایط نرمال هواشناسی است و کشاورزان باید با لحاظ پیشبینیهای کوتاه مدت اقدامات لازم را به عمل آورند، ضمن اینکه مراحل رشد بر اساس ارقام محلی رایج با طول دوره رشد حدود 120 روز تنظیم شده و در صورت بروز تغییرات محسوس جوی و وضعیت منابع آبی استان (کاهش یا افزایش) امکان تغییر تقویم زراعی وجود دارد.

هادی حقشناس، استاندار گیلان نیز در نخستین جلسه امسال شورای حفاظت از منابع آب استان که روز چهارشنبه 6 فروردین ماه در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد، با درخواست از شالیکاران در خصوص رعایت دقیق تقویم زراعی و آغاز به موقع مراحل کاشت و برداشت برنج گفته بود: سال زراعی در این استان از 15 اردیبهشت ماه آغاز میشود، از این رو از تمامی شالیکاران درخواست دارم به این مسئله دقت کرده و زودتر مراحل کاشت و برداشت اراضی کشاورزی خود را آغاز نکنند.

این استان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید و رتبه اول کشور از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم میزان تولید این محصول کشاورزی را به خود اختصاص داده است. رقمهای بومی هاشمی و علی کاظمی بیشترین رقم کشت شده برنج در گیلان است.
-
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۲:۵۰
-
۱۳ بازديد
-

-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/809635/