فرمولی ساده برای چک سلامت قلب با ساعت هوشمند
اقتصادی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - ایسنا /بر اساس پژوهشی، محققان راهکاری نوین برای ارزیابی سلامت قلب و عروق ارائه دادهاند که از دادههایی که ساعتهای هوشمند بهطور روزمره جمعآوری میکنند، استفاده میکند.
بیماریهای قلبی یکی از مهمترین عوامل مرگومیر در سراسر جهان هستند. غربالگریهای پزشکی متعددی برای تشخیص زودهنگام این بیماریها وجود دارد؛ اما بسیاری از افراد این بررسیهای توصیهشده را انجام نمیدهند. در چنین شرایطی، بهرهگیری از اطلاعاتی که ساعتهای هوشمند ثبت میکنند، میتواند به شناسایی افراد در معرض خطر کمک کند و آنها را به مشورت با پزشک ترغیب کند.
در پژوهشی جدید در همین حوزه، دانشمندان دانشگاه نورثوسترن ایالات متحده، بررسی کردند که چگونه میتوان از دادههای ساعتهای هوشمند برای پایش سلامت قلب استفاده کرد.
آن ها با تحلیل دادههای نزدیک به 7000 فرد بزرگسال در آمریکا که از دستگاههای مچی هوشمند موسوم به Fitbit استفاده کرده بودند، رابطهای بین نرخ ضربان قلب در هر گام و برخی مشکلات قلبی پیدا کردند. این دادهها در مجموع شامل 5.8 میلیون روز ثبتشده و 51 میلیارد گام بود.
محققان دریافتند که افرادی که شاخص «ضربان قلب در هر گام» یا به اختصارDHRPS آنها در بالاترین ربع خود قرار داشت، دو برابر بیشتر از سایرین در معرض دیابت نوع دو، 1.7 برابر بیشتر در معرض نارسایی قلبی، 1.6 برابر بیشتر در معرض فشار خون بالا و 1.4 برابر بیشتر در معرض تصلب شرایین کرونری (انسداد عروق قلبی) قرار داشتند.
این نتایج نشان داد که شاخص DHRPS نسبت به تعداد گامهای روزانه یا ضربان قلب بهتنهایی، ارتباط قویتری با مشکلات قلبی دارد. همچنین، در گروه کوچکتری از افراد که تحت تست استرس ورزشی روی تردمیل قرار گرفتند، این شاخص ارتباط قویتری با توانایی متابولیکی قلب نسبت به سایر شاخصها داشت.
بر اساس این یافتهها، محققان پیشنهاد میکنند که شاخص DHRPS میتواند بهعنوان یک نشانگر زودهنگام برای تشخیص افرادی که نیاز به بررسیهای بیشتر یا تمرینات بهبود عملکرد قلب دارند، استفاده شود. این معیار بهاندازهای ساده است که هر فرد میتواند آن را از دادههای ساعت هوشمند خود محاسبه کند، یا حتی میتوان آن را مستقیماً در اپلیکیشنهای ساعتهای هوشمند گنجاند.
البته این پژوهش تنها یک اعتبارسنجی اولیه برای این شاخص محسوب میشود و طراحی مطالعه بهگونهای نبود که مشخص کند آیا این اندازهگیریها پیش از تشخیص بیماریهای قلبی انجام شدهاند یا پس از آن.
محققان قصد دارند در مطالعات آینده، این شاخص را در بازههای زمانی کوتاهتر (مثلاً در مقیاس دقیقه بهجای روز) بررسی کنند تا دقت آن افزایش یابد.
این پژوهش که نتایج آن در نشست سالانه کالج آمریکایی قلب و عروق ارائه شدهاند، میتواند در آینده به توسعه روشهای بهتر برای ارزیابی سلامت قلب و مدیریت خطر بیماریهای قلبی کمک کند.
-
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۰:۳۵
-
۱۰ بازديد
-

-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/809609/