«نانو حباب» چگونه تولید محصولات کشاورزی و آبزیپروری را افزایش میدهد
اقتصادی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - مهر /فناوری نانو حباب از جمله کاربردهای جذاب نانوفناوری است که در صنایع متعددی من جمله کشاورزی، آبزیپروری، تصفیه آب، معدن و نفت کاربرد دارد.
ظهور تجاری استفاده از این فناوری سبقه طولانی ندارد اما پیش بینیها حاکی از رشد قابل توجه اقتصاد بازار فناوری نانو حباب دارد.
مطابق آخرین ارزیابیها در سالهای اخیر، فروش انواع ژنراتورهای نانو حباب ساز در دنیا به بیش از 33 میلیون دلار رسیده است، حال آنکه مدلهای ارزیابی نشان میدهد که این میزان از فروش تا سال 2030 به بیش از 85 میلیون دلار در سراسر دنیا افزایش خواهد یافت.
ساخت تجهیزات نانوحباب در سال 1403 مورد حمایت ستاد نانو قرار داشت؛ این حبابهای گازی که ابعادشان به کمتر از 200 نانومتر میرسد، بهراحتی در سیالات حل میشوند، در ظاهر ناپیدا هستند، اما باطنشان پر از ظرفیتهایی است که میتوانند صنایع مختلف را متحول کنند. از تصفیه آب گرفته تا پزشکی و حتی نفت و گاز. به طور مثال یکی از اولین بخشهایی که نانو حبابها بسیار مورد توجه قرار گرفت، حوزه تصفیه آب بود. با افزایش سطح تماس اکسیژن و آب، فرآیندهای بیولوژیکی در تصفیهخانهها بهبود مییابد. در کشاورزی، نانو حبابها میتوانند مواد مغذی را سریعتر به ریشه گیاه برسانند. در آبزیپروری نیز، اکسیژن بیشتر در آب به معنای رشد بهتر ماهیها و میگوهاست .
استفاده از سامانه نانو حباب در بیش از 100 گلخانه آبکشتی
حجم فروش تجهیزات نانوحباب در دو سال اخیر حدود 1,600 میلیارد ریال بود و استفاده از سامانه نانو حباب در بیش از 100 گلخانه آبکشتی ( هیدروپونیک ) صیفیجات، منجر به افزایش 20 درصدی در برداشت محصولات گلخانهای و افزایش 25 تا 30 درصدی ارزش غذایی محصولات شده است.
بر اساس اعلام ستاد نانو، اگر تمامی این گلخانهها به سامانه نانوحباب مجهز شوند، اینطور پیش بینی میشود که افزایش 15 درصدی برداشت محصول معادل با ایجاد 150 هکتار گلخانه جدید خواهد بود.
برای ساخت 150 هکتار گلخانه و افزایش 15 درصدی تولید محصولات آبکشت، به سرمایهگذاری 3 هزار و 750 میلیارد تومان نیاز است اما با بهرهگیری از فناوری نانوحباب، میتوان با صرف تنها 5 درصد از این هزینه، به همان نتیجه دست یافت.
افزایش تراکم آبزیپروری تا دو برابر با نانوحبابها
استفاده از این سامانه در 10 استخر پرورش ماهی در کشور به دلیل بهبود کیفیت آب، توزیع یکنواخت اکسیژن و کاهش تلفات منجر به افزایش تراکم آبزیپروری تا دو برابر شده است.
تولید سالانه محصولات آبزی در 25 هزار مزرعه پرورش آبزی کشور حدود 500 هزار تن است که در صورت تجهیز تمام این مزارع به سامانه نانوحباب و با توجه به افزایش صد درصدی تراکم محصول، این تولید به یک میلیون تن خواهد رسید.
-
شنبه ۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۴:۴۷
-
۱۱ بازديد
-

-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/809449/