نسیم گیلان

آخرين مطالب

ادعایی که دنیا را تکان داد؛ آیا در اعماق دریا اکسیژن تولید می‌شود؟ گفتگو

ادعایی که دنیا را تکان داد؛ آیا در اعماق دریا اکسیژن تولید می‌شود؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین /آیا توده‌های فلزی عجیب در تاریک‌ترین و عمیق‌ترین نقاط اقیانوس می‌توانند بدون نیاز به نور خورشید اکسیژن تولید کنند؟ برخی از دانشمندان معتقدند که این امکان وجود دارد، اما عده‌ای دیگر این ادعا را به چالش کشیده‌اند. این کشف، که نتایج آن در جولای گذشته در مجله Nature Geoscience منتشر شد، مفاهیم اساسی درباره منشأ حیات روی زمین را زیر سؤال برده و باعث بحث‌های داغی در جامعه علمی شده است. از سوی دیگر، این یافته‌ها پیامدهای مهمی برای شرکت‌های معدنی دارند که به دنبال استخراج فلزات ارزشمند از این سنگ‌های عجیب و غریب هستند.
الکتریسیته‌ای که آب را به اکسیژن و هیدروژن تبدیل می‌کند
دانشمندان ادعا می‌کنند که این ندول‌های چندفلزی به اندازه یک سیب‌زمینی می‌توانند جریان الکتریکی کافی برای شکافتن مولکول‌های آب دریا و تولید اکسیژن و هیدروژن ایجاد کنند. این موضوع تئوری قدیمی را که می‌گوید حیات زمانی ممکن شد که موجودات زنده حدود 2.7 میلیارد سال پیش از طریق فتوسنتز و با کمک نور خورشید اکسیژن تولید کردند، به چالش کشیده است.
انجمن علوم دریایی اسکاتلند با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:«این کشف اعماق دریا، منشأ حیات را زیر سؤال می‌برد.»
حفاظت از زیست‌بوم‌های شکننده یا فرصت طلایی برای معدن‌کاوی؟
حامیان محیط‌زیست می‌گویند که کشف «اکسیژن تاریک» نشان می‌دهد که ما هنوز اطلاعات بسیار کمی درباره حیات در این اعماق ناشناخته داریم. از این رو، فعالیت‌های معدن‌کاوی در اعماق دریا می‌تواند تهدیدی جدی برای این زیست‌بوم‌های شکننده باشد.
سازمان صلح سبز (Greenpeace) که مدت‌هاست علیه معدن‌کاوی در اقیانوس آرام مبارزه می‌کند، در واکنش به این کشف اعلام کرد:« این یافته‌ی شگفت‌انگیز اهمیت توقف فوری معدن‌کاوی در اعماق دریا را نشان می‌دهد.»
منطقه Clarion-Clipperton در اقیانوس آرام، بین مکزیک و هاوایی، یکی از مناطق مورد توجه شرکت‌های معدنی است. در عمق 4 کیلومتری این منطقه، ندول‌های چندفلزی پراکنده‌اند که حاوی منگنز، نیکل و کبالت هستند؛ فلزاتی که در ساخت باتری خودروهای برقی و فناوری‌های کم‌کربن استفاده می‌شوند.
ادعاهای جنجالی و شک‌های علمی
تحقیقی که منجر به کشف اکسیژن تاریک شد، توسط یک شرکت کانادایی معدن‌کاوی در اعماق دریا به نام The Metals Company تأمین مالی شده بود. این شرکت، که به دنبال ارزیابی تأثیرات زیست‌محیطی این معدن‌کاوی است، ادعای کشف اکسیژن تاریک را به شدت رد کرده و آن را نتیجه خطاهای علمی و روش‌شناختی ضعیف دانسته است.
مایکل کلارک، مدیر محیط‌زیست این شرکت، در گفت‌وگو با خبرگزاری AFP اظهار داشت:« این یافته‌ها بیشتر ناشی از تکنیک‌های علمی ضعیف هستند تا کشفی بی‌سابقه.»
از زمان انتشار این تحقیق، پنج مقاله علمی دیگر برای رد این ادعا ارائه شده‌اند. ماتیاس هکل، زیست‌شیمی‌دان مرکز GEOMAR آلمان، گفت:« هیچ مدرک واضحی برای اثبات این فرضیه ارائه نشده است. بسیاری از سؤالات بی‌پاسخ مانده‌اند. جامعه علمی باید آزمایش‌های مشابهی انجام دهد تا صحت یا نادرستی این ادعا مشخص شود.»
الیویه روکسل، محقق مؤسسه علوم و فناوری دریایی فرانسه نیز این یافته‌ها را زیر سؤال برده و معتقد است که اکسیژن شناسایی‌شده می‌تواند به‌سادگی حباب‌های هوای به دام افتاده در ابزارهای اندازه‌گیری باشد. او همچنین نسبت به توانایی ندول‌های چندمیلیون‌ساله در تولید جریان الکتریکی تردید دارد:« چگونه ممکن است سنگ‌هایی که میلیون‌ها سال در اعماق اقیانوس بوده‌اند، همچنان قادر به تولید جریان الکتریکی باشند؟»
پاسخ دانشمندان به انتقادات
اندرو سوییتمن، بوم‌شناس دریایی و سرپرست این مطالعه، تأکید دارد که به زودی پاسخی علمی به انتقادات ارائه خواهد کرد. او در گفت‌وگو با AFP گفت:« این نوع بحث‌ها در تحقیقات علمی کاملاً طبیعی هستند و باعث پیشرفت دانش در این حوزه می‌شوند.»
کشف اکسیژن تاریک، اگر تأیید شود، می‌تواند دیدگاه ما را درباره منشأ حیات و فرآیندهای شیمیایی اعماق دریا تغییر دهد. اما تا زمانی که تحقیقات بیشتری انجام نشود، این ادعا همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی خواهد ماند.
منبع: phys

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/808686/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قانون حمایت از اطفال و طرح نماد تبلور رعایت حقوق دانش آموزان است

تقویت هویت ملی و باورهای دینی از دوران کودکی ماندگار می شود

تصویر روز ناسا؛ ویدیو شگفت‌انگیز از ماه‌گرفتگی کلی در آسمان اروگوئه

روش‌های تمیز کردن مبلمان چرمی

خسارت حدود 100 میلیارد تومانی سیل به دو شهرستان گیلان

نمایشگاه‌ های فروش صنایع‌ دستی و سوغات نوروزی در لنگرود برپا شد

لزوم بهره گیری از ظرفیت بسیج و سپاه در راستای تحقق شعار سال

ماهی قرمز را در رودخانه ها رها نکنید

خسارت 100 میلیاردی سیل و رانش زمین در شرق گیلان

دیدار نوروزی فرمانده سپاه قدس استان با نماینده ولی فقیه و استاندار گیلان

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

آیا نابغه‌ها فقط یک دست لباس دارند؟

دوره آموزشی روسای شعب جمعیت هلال‌احمر 8 استان کشور در لنگرود

لزوم نظارت دقیق بر پروژه‌های بزرگ و حیاتی گیلان

یک تراژدی مرگبار در آستارا چای

ترافیک در محور رشت - امامزاده هاشم سنگین اما روان است

3 میلیون گردشگر نوروزی به گیلان وارد شدند

ساده از دست ندادم دل پر مشغله را!

روز جهانی «ساعت زمین» فرصتی برای تغییر زمین

این دید و بازدیدها دشمن افسردگی هستند

برگزاری راهپیمایی روز جهانی قدس در سراسر استان گیلان

هدف‌گذاری برای کاهش تصادفات جاده‌ای با بهبود زیرساخت‌ها

◄ تصادف مرگبار در محور سومار گیلان غرب/دو کشته و یک مصدوم

ورود بازرسی به قراردادهای پیمانکاران در پروژه‌های گیلان

پایان هوای بهاری برای گردشگران گیلان

شاعرانه/ من از عالم تو را تنها گزینم

خروج سامانه بارشی از گیلان

ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های اصلی گیلان

تکریم فرهنگیان و فراهم کردن بستر ارائه خدمات بیشتر به همکاران ار مأموریت های حراست است

«اسپیس‌ایکس» نوزدهمین سالگرد پرتاب خود را با پرتاب ماهواره جشن گرفت

جانباز سرافراز کربلایی محمدرضا احمدی از فریدونکنار مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

دریاچه عروس بهشت گمشده جنگل‌های هیرکانی گیلان

پیش بینی آب و هوای گیلان برای فردا چهارشنبه 6 فروردین 1404

کتاب، هرسال دریغ از پارسال

آزادی 50 زندانی جرائم غیرعمد در گیلان

شهر تاریخی ماسوله مهمترین مقصد گردشگران نوروزی 1404

ساخت مواد شوینده زیست‌تخریب‌پذیر با چوب و ذرت

پایان بارش‌های بهاری در گیلان/ افزایش دما از چهارشنبه

ساحل‌گردی در پهنه آبی گیلان؛ از جزیره رویایی سپیدرود تا جنگل و دریا

مسیرهای راهپیمایی روز جهانی قدس در رشت اعلام شد

قیمت سکه و طلا 5 فروردین در بازار رشت، تا ساعت 11

کشف بیش از یک کیلوگرم مواد روانگردان شیشه در چابکسر

موج دوم سفرهای نوروزی در راه است

«آپولو 10» و کپسول سایوز به یک موزه فضایی جدید می‌روند

راهپیمایی روز جهانی قدس در سراسر گیلان برگزار می شود

مشکل کم‌آبی لنگرود چگونه برطرف خواهد شد؟

جزئیات راهپیمایی روز جهانی قدس در گیلان اعلام شد

مشکلات اسکان مسافران در رشت برطرف می‌شود

عکس پرندگان تالاب انزلی جهانی شد

شاعرانه/ این نیز بخت ماست، چه می‌خواستم چه شد