نسیم گیلان

آخرين مطالب

بادبان‌های خورشیدی درباره آب‌وهوای خطرناک هشدار می‌دهند اقتصادی

بادبان‌های خورشیدی درباره آب‌وهوای خطرناک هشدار می‌دهند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /بادبان‌های خورشیدی که به ماهواره‌ها امکان می‌دهند با نور خورشید کار کنند، به زودی به واقعیت تبدیل می‌شوند و می‌توانند هشدارهای اولیه را درباره آب‌و هوای خطرناک فضایی اعلام کنند.
بادبان‌های خورشیدی به دانشمندان امکان می‌دهند تا هشدارهای اولیه را درباره رویدادهای آب‌وهوای فضایی مانند طوفان‌های ژئومغناطیسی ارائه دهند که می‌توانند در سیستم‌های فناوری روی زمین اختلال ایجاد کنند.
به نقل از اسپیس، «عرفان عظیم»(Irfan Azeem)، رئیس بخش تحقیقات عملیات و برنامه‌ریزی پروژه در اداره مشاهدات هوای فضایی «اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا»(NOAA)، گفت: بسیاری از ما قایقرانی را تجربه کرده‌ایم. اکنون به جای استفاده از هوا در واقع از فوتون‌های نوری که از خورشید ساطع می‌شود، برای راندن ماهواره‌های خود استفاده می‌کنیم. این یک فناوری بسیار جدید است. ما به طور سنتی برای بردن ماهواره‌ها از مکانی به مکان دیگر به نیروی محرکه متکی بوده‌ایم، اما بادبان‌های خورشیدی یک راه جدید را برای سفر در فضا به روشی بسیار مقرون‌به‌صرفه ارائه می‌دهند.
دفتر مشاهدات هوای فضایی بر سیستم‌های ماهواره‌ای عملیاتی ناسا در فضا نظارت می‌کند که داده‌های مهمی را درباره مشاهده نقاط بین زمین و خورشید ارائه می‌دهند. اطلاعات جمع‌آوری‌شده از طیف گسترده‌ای از تجهیزات ماهواره‌ها به ارائه پیش‌بینی‌های هواشناسی فضا کمک می‌کنند. این داده‌ها به پیش‌بینی‌کنندگان آب‌وهوای فضا کمک می‌کنند تا در صورتی که شراره‌های خورشیدی پتانسیل تأثیرگذاری بر زمین، سایر فناوری‌های فضایی یا فضانوردان را داشته باشند، ساعت‌ وقوع رویدادها را اعلام کنند و هشدارهایی را ارائه دهند.

نسیم گیلان


برخی از مأموریت‌های فضایی کنونی که بررسی‌هایی را درباره رویدادهای خورشیدی ارائه می‌دهند، «کاوشگر ترکیب پیشرفته»(ACE) ناسا و رصدخانه اقلیم فضای ژرف» (DSCOVR) اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا برای نظارت بر باد خورشیدی هستند. بر خلاف نسیمی که روی زمین می‌وزد، باد خورشیدی از الکترون‌ها و پروتون‌های تاج خورشید تشکیل شده است. زیر نظر داشتن باد خورشیدی مهم است، زیرا هنگامی که در تماس با سیاره ما قرار بگیرد، می‌تواند با میدان مغناطیسی زمین تعامل داشته باشد و شفق‌های قطبی را در نزدیکی مناطق قطبی ایجاد کند. اگر باد خورشیدی به اندازه کافی قوی باشد، می‌تواند طوفان‌های ژئومغناطیسی را ایجاد کند.
اگرچه هشدارهای طوفان پیش از وقوع آن اعلام می‌شوند، اما اگر احتمال تأثیر بر انواع گوناگون سیستم‌های فناوری از جمله شبکه‌های برق، GPS، کشاورزی و ترافیک هوایی وجود داشته باشد، به زمان طولانی‌تری نیاز خواهد بود. دانشمندان از طریق برنامه «Space Weather Next» اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا به کار کردن روی چگونگی کمک به مأموریت‌های ماهواره‌ای آینده در ارائه اطلاع‌رسانی بیشتر پیرامون طوفان‌های ژئومغناطیسی ادامه می‌دهند. این بدان معناست که آنها با بررسی‌های نزدیک‌تر به خورشید باید راه‌هایی را برای دریافت اطلاعات در مدت کوتاهی پس از انتشار شراره‌های خورشیدی بیابند.
اینجاست که بادبان‌های خورشیدی وارد می‌شوند. عظیم گفت: بادبان خورشیدی ما را قادر می‌کند تا فراتر از نقطه لاگرانژ 1 برویم که موقعیت کنونی با کارآیی بیشتر است. نقطه لاگرانژ 1 در حال حاضر یک مدار نیمه‌پایدار را برای دریافت مناظر دائمی و بدون مانع از خورشید فراهم می‌کند، اما اگر بخواهیم بالاتر برویم، باید از موشک‌های شیمیایی استفاده کنیم. بادبان‌های خورشیدی یک راه مقرون‌به‌صرفه برای رفتن به سمت بالای نقطه لاگرانژ 1 در اختیار ما می‌گذارند.

نسیم گیلان


نقطه لاگرانژ 1 مکانی بین خورشید و زمین است که تقریبا 1.5 میلیون کیلومتر از سیاره ما فاصله دارد. در این مکان، فضاپیما می‌تواند در یک نقطه ثابت قرار بگیرد تا فعالیت خورشید را مشاهده کند، اما هر چه پژوهشگران بتوانند ماهواره‌ها را به خورشید نزدیک‌تر کنند، سریع‌تر می‌توانند داده‌هایی را که پیش، حین و پس از رویدادهای جوی فضایی منتشر می‌شوند، دریافت کنند. عظیم توضیح داد: فضاپیماها با استفاده از بادبان‌های خورشیدی می‌توانند بیشتر در بالای باد خورشیدی حرکت کنند و این کار می‌تواند زمان هشدار را تا 50 درصد افزایش دهد.
نسخه کامل بادبان خورشیدی اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا در دست ساخت قرار دارد که بخشی از پروژه «Solar Cruiser» با همکاری ناساست. بادبان پس از استقرار، وسعت 1653 متر مربع را در بر می‌گیرد.
نسخه کامل بادبان خورشیدی علاوه بر داشتن یک فضاپیما در مرکز با سیستم استقرار، شامل چهار بادبان است که به صورت جداگانه ساخته می‌شوند و قرار است ساخت همه آنها در فوریه 2026 به پایان برسد. اگر همه چیز در مسیر خود باقی بماند، اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا امیدوار است که آن را در سال 2029 پرتاب کند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/805442/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تمرین فضانوردان ناسا برای بازگشت به ماه

نگاه تلسکوپ فضایی جیمز وب به کهکشان کلاه مکزیکی

بالاخره آدم‌های سمی یا رفتارهای سمی؟

غبارروبی گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به مناسبت سالروز تأسیس بیمه دی

اختتامیه هجدهمین دوره مسابقات فوتسال دسته یک جانبازان سالم‌تن کشور برگزار شد

دانی که به دیدار تو چونم تشنه؟

سخنان جالب دکتر قمشه ای

نحوه کار کردن منظومه شمسی

هوش مصنوعی «گروک 3» رایگان شد

هشدار قرمز هواشناسی برای گیلان؛ بارش‌های گسترده در راه است

گر همچو من افتاده این دام شوی!

بیت جالب حافظ

ویدئوی «شبح آبی» از سطح ماه

کشف بیش از 70 هزار مواد محترقه غیرمجاز در گیلان

خواندن قسمتی از کتاب مناجات توسط خانم شریفی مقدم

نانوذرات به کمک کاهش آسیب‌های ناشی از چاقی می‌آید

چگونه از آنچه هستیم راضی باشیم؟

90هزار مازندرانی ایثارگر تحت پوشش بیمه دی هستند

مرحله دوم پیامک واگذاری خودرو به جانبازان ارسال شد

خانه ادبیات مرودشت افتتاح شد

این شعرخوانی زیبا را ببینید

افشاگری پدر ایلان ماسک: او دروغ می‌گوید، می‌خواهد جلب توجه کند

جلوگیری از خاراندن اگزمای پوستی در خواب با یک حسگر جدید

ارتش ستاره‌ها در آغوش یک کهکشان غول‌پیکر

احتمال صدور هشدار سطح قرمز هواشناسی در گیلان

کتابی که تفاوت جسمی را نشان می‌دهد

عشق واقعی از دید دکتر شکوری

ستاد مدیریت بحران رودسر به حالت آماده‌باش درآمدند

240 تن میوه شب عید در گیلان ذخیره‌سازی شد

نفوذ سامانه بارشی جدید به گیلان؛ احتمال وقوع بهمن در ارتفاعات

ایمپلنت اسفنجی راهی برای یافتن درمان‌ بهتر برای بیماری «MS»

روابط عاشقانه، فرصت‌ها و چالش‌های افراد بسیار حساس

پرویز مسجدی درگذشت

تربیت نادرست از دید دکتر شکوری

ابتکار دانشمندان ایرانی «دانشگاه سیدنی» برای جلوگیری از لخته شدن خون

واژگونی پراید در محور کمادول به ماسوله 3 مصدوم بر جا گذاشت

میدان رقابت نخبگان علمی با رویکرد جدید و بین‌المللی در «جایزه ملی ایثار»

سیاست فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران با همفکری و نیازسنجی از تشکل‌ها تدوین می‌شود

تایم‌لپس دنباله‌دار زیبای C/2024 G3 (ATLAS)

گردشگران به ارتفاعات برفی رودسر صعود نکنند

شاعرانه/ باز این چه شورش است که افتاده در فلک؟

تست آتش ثابت استارشیپ

با حرکت دادن دست در هوا دستگاه‌ها را کنترل کنید!

درصدد هستیم فرزندان شهدا در صندوق قرض الحسنه شاهد عضو شوند

مسابقات وزنه برداری ایثارگران سراسر کشور به مناسبت بزرگداشت روز شهید برگزار می‌شود

تفاهم‌نامه ساماندهی 20هزار مسکن ویژه خانواده شهدا و ایثارگران

استاندار: تمامی امکانات لجستیکی در مسیر رودخانه‌های گیلان مستقر شوند

دل عاشق به پیغامی بسازد!

زیباترین غزل از مولانا

ساخت آسانسور فضایی ژاپن بزودی آغاز می‌شود!