نسیم گیلان

آخرين مطالب

افسردگی اشتها را باز می‌کند علمي

افسردگی اشتها را باز می‌کند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایرنا /یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد افسردگی بر ولع غذایی تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود افراد تمایل شدیدی به مصرف کربوهیدرات‌ها (بیش از چربی‌ها و پروتئین‌ها) داشته باشند. این ولع غذایی ارتباطی با گرسنگی ندارد؛ بلکه با شدت علائم افسردگی مرتبط است. فهم این ارتباط ممکن است راه را برای راهبردهای درمانی مبتنی‌بر رژیم غذایی هموار کند.
وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: نزدیک به 280 میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. تأثیر افسردگی بر افراد، گوناگون است. برخی از افراد مبتلا به افسردگی تمایل دارند خانه و زندگی خود را رها ‌کنند، در حالی که عده‌ای دیگر موفق می‌شوند جنبه‌های زندگی روزمره خود را حفظ کنند. این تفاوت‌ها درباره اشتها نیز وجود دارد؛ زیرا افسردگی بر عادات غذایی نیز تأثیر می‌گذارد.
بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، از دست‌دادن اشتها را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر بیشتر غذا می‌خورند و اغلب به خوردن شیرینی ولع پیدا می‌کنند؛ همه این‌ها ممکن است به تغییرات چشمگیری در وزن بدن منجر شود.

پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان دریافته‌اند افراد مبتلا به افسردگی معمولاً کاهش اشتها را تجربه می‌کنند؛ اما غذاهای پرکربوهیدرات را ترجیح می‌دهند.
پروفسور نیلز کرومر (Nils Kroemer)، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد: بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از بی‌اشتهایی رنج می‌برند. برخی دیگر، در طول یک دوره افسردگی اشتهای بیشتری دارند و حتی ولع به خوردن غذا به‌ویژه شیرینی‌جات پیدا می‌کنند؛ این تغییرات می‌تواند به تغییر وزن بدن منجر شود.
ولع به خوردن کربوهیدرات
این پژوهش، اولین کار پژوهشی است که نشان می‌دهد افسردگی با تغییرات ویژه ترجیحات غذایی افراد مرتبط است و از ترکیبات تغذیه‌ای غذاهای مختلف تأثیر می‌پذیرد. عوامل اصلی در شکل‌دهی به این ترجیحات، درشت‌مغذی‌ها، یعنی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی‌ها، هستند که اساس رژیم غذایی ما را تشکیل می‌دهند. در میان آن‌ها، کربوهیدرات‌ها منبع انرژی اولیه برای سلول‌های انسان هستند.
ارتباط میان انتخاب غذا و شدت افسردگی
افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد سالم، ولع کمتری به خوردن غذاهای پرچرب و پُر پروتئین دارند؛ در عوض، غذاهای پُر کربوهیدرات مانند شیرینی‌ها را ترجیح می‌دهند.
یافته‌های این پژوهش نشان داد افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها توسط افراد مبتلا به افسردگی به افزایش تمایل آن‌ها به مصرف غذاهای پر چرب و پر پروتئین منجر شد؛ به بیان دیگر، بیماران مبتلا به افسردگی ولع بیشتری به مصرف خوراکی‌هایی دارند که ترکیبی از چربی و کربوهیدرات‌ها هستند مانند شکلات شیری. مصرف این خوراکی‌های پرانرژی نیز معمولاً مشخصه یک رژیم غذایی ناسالم هستند. تا به حال، تصور می‌شد که ولع به خوردن غذاهای پرکربوهیدرات با افزایش اشتها مرتبط است.
لیلی تورن (Lilly Thurn)، یکی از اعضای گروه پژوهشی، توضیح داد: یافته‌های ما نشان داد که موضوع این نیست. ولع به افزایش مصرف کربوهیدرات‌ها با شدت کلی افسردگی، به ویژه علائم اضطراب مرتبط است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/804698/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماه‌گرفتگی پیش‌ رو بر کاوشگران قمر زمین چه تاثیری می‌گذارد؟

کشف بیش از 100 کیلوگرم اکلیل سرنج در رشت

شیله‌وشت پس از بحران؛ از بازگشایی موقت راه تا تخریب 5 خانه آسیب‌دیده

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

همکاری ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی Helix

کاربران، «چت‌جی‌پی‌تی» را مضطرب کرده‌اند!

مشکلات ازدواج فامیلی؛ آیا این انتخاب درسته؟

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

کتاب «امید فرار کرد» برای نوجوانان بالای 15 سال منتشر شد

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر نامدار ایرانی، نظامی گنجوی

کشف موجودی ناشناخته با شکلی عجیب/ دانشمندان شگفت‌زده شدند

انتشار گازهای گلخانه‌ای، آینده مدار پایینی زمین را تهدید می‌کند

ویران شده را حوصله منت معمار نباشد

«حماسه‌ سجادیه» با خوانش سیدمهدی شجاعی

فناوری پلاسمای سرد برای کاهش آلاینده‌های صنعتی توسعه می یابد

واضح‌ترین تصویر از سیاره زهره که توسط کاوشگر آکاتسوکی ژاپن گرفته شده

ساخت اسکرانچی به روشی بسیار راحت

پیش‌ بینی برگزاری 18برنامه شاخص برای گرامیداشت هفته شهید در مازندران

«روش تحلیل و نقد فیلم» منتشر شد

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

ساخت آنالیزور تشخیص مناطق مشکوک به سرطان در بدن

ابداع نسل جدید سلول‌های ایمنی برای مبارزه با سرطان

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

مجموعه‌ شعر غزه به سه زبان انگلیسی، عربی و روسی منتشر شد

این باتری‌ با نیروی جاذبه کار می‌کند

اگر جراحی دارید، پایان هفته زیر تیغ نروید!

تا به حال تنگ ماهی به این جذابی دیده بودی؟

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «افراسیابی‌نژاد و شریعتی»

امضا تفاهم‌نامه همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران

جام رمضان و محفل شهدایی ویژه ایثارگران در 15 استان کشور برگزار می‌شود

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان صدا و سیما

چاپ پنجم کتابی درباره حضرت خدیجه در کتابفروشی‌ها

«تلسکوپ فضایی جیمز وب» از شیمی پیچیده یک کهکشان اولیه رونمایی کرد

آیا آتشفشان‌ها اکسیژنی که تنفس می‌کنیم را فراهم کردند؟

شهدا با رفتار و سیره خودشان سخاوتمندی را برای مردم به ارمغان آوردند

شهدا چراغ راه نسل‌های آینده هستند/ تبیین گفتمان شهیدان یک ضرورت است

امضا تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان صدا و سیما

«محمد بُشرا» در بیمارستان بستری شد

انتشار «دنیا چگونه عمل می‌کند» نوآم چامسکی

بخشی از کتاب/ ذره ای ایمان داشته باش

خطر قابل توجه ابتلا به تومور مغزی در آتش‌نشان‌ها

دست‌یابی به فناوری ساخت میکروبافت‌های قلبی انسانی

ناخن هات رو اینجوری درست کن

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران بمناسبت هفته بزرگداشت شهدا برگزار شد

تورج رهنما درگذشت

اولین احساس پاک بشر

ناسا به دستور ترامپ تعدیل نیرو می‌کند

عکس روز ناسا؛ کهکشان مارپیچی میله‌ای از نگاه «تلسکوپ فضایی هابل»

ساخت یک حسگر کارآمد براساس نیمه‌رساناهای دوبُعدی