نسیم گیلان

آخرين مطالب

ترسناک اما واقعی؛ هوش مصنوعی می‌تواند خودش را تکثیر کند! اقتصادی

ترسناک اما واقعی؛ هوش مصنوعی می‌تواند خودش را تکثیر کند!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین /تکثیر هوش مصنوعی یا شبیه سازی در این فناوری نوین همین حالا هم امکان پذیر است. اما این موضوع چه خطراتی با خود به همراه دارد؟
دانشمندان می‌گویند هوش مصنوعی (AI) از یک «خط قرمز» بحرانی عبور کرده و توانسته است خود را شبیه‌ سازی کند. در یک مطالعه جدید، پژوهشگران چینی نشان دادند که دو مدل زبانی بزرگ محبوب (LLM) موفق شده‌اند خود را شبیه ‌سازی کنند.
دانشمندان در مطالعه‌ای که تاریخ 9 دسامبر 2024 پایگاه arXiv منتشر کرد، نوشتند:«تکثیر موفق و بدون دخالت انسانی، گام اساسی برای هوش مصنوعی به‌ منظور پیشی گرفتن از [انسان‌ها] است و همچنین یک نشانه اولیه برای هوش مصنوعی سرکش محسوب می‌شود.»
هوش مصنوعی خودش را شبیه سازی می‌کند
در این مطالعه، پژوهشگران دانشگاه فودان از مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) متعلق به شرکت‌های متا و علی‌ بابا استفاده کردند تا بررسی کنند آیا یک هوش مصنوعی خود تکثیر کننده می‌تواند بدون کنترل تکثیر شود یا خیر. در طی 10 آزمایش، این دو مدل هوش مصنوعی در 50% و 90% موارد به ترتیب نمونه‌های جداگانه و عملکردی از خود ایجاد کردند. یافته‌ها نشان می‌دهند هوش مصنوعی ممکن است از همین حالا هم توانایی سرکش شدن را داشته باشد.
با این حال، هنوز همتایان علمی این مطالعه را تحت بررسی بیشتر قرار نداده‌اند. به همین خاطر مشخص نیست که آیا نتایج نگران ‌کننده آن توسط دیگر پژوهشگران قابل تکرار خواهد بود یا خیر.
امیدواریم که یافته‌های ما به‌ عنوان یک هشدار به ‌موقع برای جامعه انسانی عمل کند تا تلاش بیشتری برای درک و ارزیابی خطرات بالقوه سیستم‌های پیشرفته هوش مصنوعی انجام شود. علاوه بر این، هم‌افزایی بین‌المللی برای تدوین اقدامات ایمنی مؤثر در اسرع وقت شکل بگیرد.
هوش مصنوعی سرکش را معمولا به نوعی از سیستم‌های هوش مصنوعی اطلاق می‌کنند که به درجه‌ای از خودآگاهی یا استقلال دست می‌یابند و سپس برخلاف منافع انسانی عمل می‌کنند.
بسیاری از کارشناسان هوش مصنوعی سرکش را به‌ عنوان تهدیدی در حال رشد می‌بینند که با رشد انفجاری آنچه به ‌عنوان «هوش مصنوعی پیشرفته» شناخته می‌شود، تشدید شده است.

نسیم گیلان


تکثیر هوش مصنوعی چه پیامدهایی دارد؟
هوش مصنوعی پیشرفته یک مفهوم جدید و نسبتا گسترده است، اما معمولا به نسل جدید سیستم‌های هوش مصنوعی اشاره دارد که از مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) قدرت می‌گیرند. این مدل زبانی نوعی معماری‌ است که برنامه‌های محبوب هوش مصنوعی مولد مانند GPT-4 شرکت OpenAI و Google Gemini را بر اساس آن طراحی کرده‌اند.
در مطالعه مذکور، پژوهشگران از مدل Llama31-70B-Instruct شرکت متا و مدل Qwen2.5-72B-Instruct شرکت علی ‌بابا استفاده کردند. اگرچه این مدل‌ها نسبت به سیستم‌های تجاری قدرتمندتر نیستند، اما به گفته پژوهشگران توسعه‌ دهندگان هوش مصنوعی از هر دو به ‌طور گسترده استفاده می‌کنند.
این مطالعه دو سناریوی خاص را مورد بررسی قرار داد که شامل «اجتناب از خاموش شدن» و «زنجیره تکثیر» می‌شدند. در سناریوی اول، مدل هوش مصنوعی را طوری برنامه ‌ریزی کرده بودند که تشخیص دهد آیا قرار است خاموش شود و قبل از متوقف شدن، خود را تکثیر کند. در سناریوی دیگر، به هوش مصنوعی دستور دادند که خود را شبیه ‌سازی کند و سپس نسخه شبیه‌ سازی ‌شده نیز به همان ترتیب شبیه سازی را ادامه دهد. بدین ترتیب چرخه‌ای که می‌تواند به ‌طور نامحدود ادامه پیدا کند، ایجاد می‌شود.
این مطالعه را در محیط‌های کاملا کنترل ‌شده با استفاده از واحدهای پردازش گرافیکی (GPU) موجود در بازار برای شبیه ‌سازی محیط‌های دنیای واقعی انجام دادند. هر دو سیستم هوش مصنوعی «ساختار نماینده» دریافت کردند که شامل ابزارها، درخواست‌های سیستمی و یک مدل فکری بود که به مدل زبانی بزرگ (LLM) امکان می‌داد با سیستم‌ عامل تعامل کند. سپس به آن‌ها دستور دادند که خودشان را تکثیر کنند.
محققان در این باره چه می‌گویند؟
پژوهشگران در مقاله خود نوشتند:«در اکثر موارد، سیستم هوش مصنوعی ابتدا محیط را کاوش می‌کند و سعی دارد ترکیب و مکانیزم اجرای خود را درک کند. سپس رویه‌های مشخصی را به ‌عنوان یک برنامه اولیه برای خود تکثیری تدوین می‌کند. در نهایت رویه‌ها را اجرا می‌کند، موانع احتمالی را برطرف می‌سازد و برنامه خود را به‌ صورت پویا تنظیم می‌کند تا موفق شود. کل این فرآیند در بازه‌ای طولانی اتفاق می‌افتد اما هیچ دخالت انسانی در آن وجود ندارد.»
دانشمندان همچنین درباره «تعدادی رفتارهای غیر منتظره» در زمانی که هوش مصنوعی تلاش می‌کرد موانعی مانند فایل‌های مفقود یا تضادهای نرم‌ا فزاری را برطرف کند، ابراز نگرانی کردند. در این سناریوها، هوش مصنوعی اغلب فرآیندهای متضاد دیگر را متوقف می‌کرد. بعد سیستم را برای رفع خطاهای سخت ‌افزاری راه ‌اندازی مجدد می‌کرد یا به ‌صورت خودکار سیستم را اسکن می‌کرد تا اطلاعاتی را که به حل مشکل کمک می‌کند، پیدا کند.
تیم پژوهشی نوشت:«نتایج فوق نشان می‌دهند که سیستم‌های فعلی هوش مصنوعی از هم‌ اکنون توانایی خود تکثیری یا شبیه سازی خود را نشان می‌دهند و می‌توانند از این توانایی برای افزایش بقای خود استفاده کنند.»
در واکنش به این موضوع، پژوهشگران خواستار همکاری بین‌ المللی شدند تا قوانینی تدوین شود که از تکثیر خودسرانه و کنترل‌ نشده هوش مصنوعی جلوگیری کند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/801817/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مقایسه‌ی جالب خورشید و زمین

سیستم ستاره‌ای Eta Carinae

بارش برف در 2 محور گیلان به 30 سانتی‌متر رسید

تعطیلی ادارات گیلان چهارشنبه 10 بهمن ماه 1403 | اخبار تعطیلی ادارات رشت فردا چهارشنبه 10 بهمن 1403

بخشی از کتاب/ تجربه، عشق را باطل می‌کند

شاعرانه/ چه شد که بی‌خبرت را ز خود خبر نرساندی؟

تایم‌لپسی زیبا از گذر دنباله دارِ C/2024 G3 ATLAS

فیلم منتشر شده از دوربین کناری بوستر14 هنگام فرود

ساخت گل سر بافتنی زیبا به روشی ساده

رونمایی از پوستر «بیستمین جشنواره ره‌آورد سرزمین نور» در گیلان

بازخوانی پیام رسالت پیامبراکرم (ص) برای آینده‌سازان ایران در رشت

گیلان آماده برگزاری جشن سالروز «پیروزی انقلاب اسلامی»

تشکیل 129 پرونده برای متخلفان ارزی در گیلان؛ حدود 90 میلیارد ریال محکوم شدند

2 مجوز برداشت مصالح از سپیدرود متوقف شد

شعری زیبا از اخوان ثالث

یک نانوموتور با سرعتی نزدیک به موتورهای زیستی طبیعی ساخته شد!

بارش برف در محورهای کوهستانی گیلان/ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

دستگیری کلاهبردار با شیوه فروش سکه طلای تقلبی در گیلان

انهدام باند سارقان از ساختمان‌های نیمه‌کاره در رشت

دروازه‌ای به بهشت شمال ایران

تو که آمدی تنها شدم!

سحابی جذاب کارینا

تصویری از محلِ حفاری کاوشگرِ perseverance در سیاره ی بهرام

نحوه صحیح آویزان کردن لباس بلند در کمد

نخستین نشست سیاست‌گذاری کنگره ملی شهدای غریب در اسارت برگزار شد

وضعیت زیرساخت‌های پزشکی قانونی گیلان مطلوب نیست

شهرداران پیشانی حاکمیتی هستند؛ لزوم پیشگیری از تخلفات

وضعیت آب و هوای رشت فردا سه شنبه 9 بهمن ماه

«گیلان» میزبان رویداد ملی جامعه‌پرداز

تغییر مدیران و سنگر خدمت امری طبیعی است

اسکورت عجیب از هادی چوپان وایرال شد + فیلم

اسکورت هادی چوپان سوژه مردم شد + فیلم

فوت 2 نفر بر اثر تصادف شدید در محور پونل به ضیابر

جنجال در مسابقات فیتنس کاپ رشت + فیلم

خواندن غزلی از سید حسن حسینی توسط خانم شریفی مقدم

متن ادبیات سید حسن حسینی مانند شعرهایش عجیب است

چگونه در خواب «می‌شنویم»؟ / راز شگفت‌انگیز مغز

میز خدمت مشاور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

46 برنامه فرهنگی و مذهبی در بقاع آستانه اشرفیه برگزار می شود

تاریخچه ورود چای به ایران

اعضای مجمع کانون‌های فرهنگی و تبلیغی گیلان مشخص شد

پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا سه شنبه 9 بهمن ماه 1403 | اخبار پیش بینی هواشناسی گیلان طی 24 ساعت آینده | هواشناسی رشت

محور‌های کوهستانی گیلان برفی است

خواندن چند بیت از شعر سید حسن حسینی

روشنی خانه تویی!

ربات آتش‌نشان با توانایی پاشش 2000 لیتر آب در هر دقیقه

نزدیک شدن به سیاره سرخ از دل آشپزخانه

دهه فجر و اعیاد شعبانیه فرصت مناسبی برای تبیین و ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی و معارف دینی است

فرزندان شهدا جایگاه خاصی بین ورزشکاران دارند

انتقاد نماینده شفت در مجلس از هجمه دلواپسان علیه ظریف