سفر انسان به مریخ چقدر واقعبینانه است؟
سیاسی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - خبرآنلاین / شرکتهایی مانند اسپیسایکس و ویرجین گلکتیک در سالهای اخیر با نوآوریهای خود چشمانداز گردشگری فضایی را متحول کردهاند. اما پرسش اینجاست چه زمانی مردم عادی میتوانند به جای سفر به کشورهای اروپایی، آسیا یا گشتوگذار در مکانهای دیدنی زمین تعطیلاتشان را در فضا و میان ستارگان بگذرانند؟
دکتر آنته تویوونن معتقد است: «فناوری لازم برای سفر به مریخ در حال حاضر وجود ندارد. حداقل برای رسیدن به این هدف در چهار سال آینده چنین امکانی در دسترس نیست. در شرایط کنونی این موضوع شبیه به یک ماموریت غیرممکن به نظر میرسد.»
به نقل از یورونیوز، یکی از عوامل بازدارنده اصلی هزینههای بسیار بالای چنین پروژههایی است. زمانی که ایالات متحده در سال 1969 به ماه رفت این ماموریت 25.8 میلیارد دلار هزینه داشت. این مبلغ معادل 320 میلیارد دلار در ارزش امروز است و حدود 4 درصد از بودجه کل فدرال آمریکا را شامل میشد. همین مسئله یکی از دلایل اصلی است که چرا از آن زمان تاکنون، ماموریت دیگری به ماه انجام نشده است.
علاوه بر محدودیتهای فناوری و مالی مشکلات اساسی دیگری نیز در سفرهای فضایی وجود دارد که بشریت هنوز راهحلی برای آنها نیافته است. یکی از مهمترین چالشها تابشهای کیهانی است که بهویژه در ماموریتهای طولانی به مریخ یا سیارات دیگر تهدیدی جدی برای انسان به شمار میرود.
کریس ریس، پژوهشگر مقطع دکتری در دانشگاه ساری که اخیرا مقالهای درباره نیاز به هشدارهای بیشتر در مورد تابشهای کیهانی منتشر کرده، میگوید: «هرچند گردشگری فضایی فعلا صنعتی بسیار محدود است اما بهسرعت در حال رشد است.» او اضافه میکند: «با افزایش تعداد پروازها تعداد بیشتری از افراد ممکن است در معرض تابشهای کیهانی قرار بگیرند. بنابراین تنظیمکنندگان قوانین و صنعت فضایی بدون اینکه مانعی غیرضروری برای نوآوری ایجاد شود باید برای حفظ ایمنی افراد همکاری کنند.»
با وجود این چالشها برخی شرکتها در حال برنامهریزی برای تسهیل حضور انسان در مریخ هستند. یکی از این پروژهها «Mars Base Camp» است؛ ایدهای از شرکت لاکهید مارتین برای ارسال انسان به مریخ طی دهه آینده یکی از اهداف این شرکت است. به گفته لاکهید مارتین: «فضانوردان از زمین به ماه منتقل شده و سپس به یک آزمایشگاه علمی مداری در اطراف مریخ فرستاده میشوند. در این ایستگاه آنها قادر خواهند بود تحقیقات علمی را بهصورت زنده انجام دهند، نمونههای سنگ و خاک مریخ را تجزیهوتحلیل کنند و محل مناسب برای فرود انسان در سطح این سیاره را تا دهه 2030 مشخص کنند.»
با اینکه همه شواهد نشان میدهد حضور انسان در مریخ، حداقل در آینده نزدیک، چندان محتمل نیست، دکتر تویوونن تأکید میکند که همیشه امکان یک اتفاق غیرمنتظره وجود دارد. او میگوید: «همیشه یک عامل ناشناخته و غیرمنتظره وجود دارد. صحبتهای ترامپ باعث شده تا حالا همه دنیا از پیشرفتهایی که در حوزه فضا انجام میشود باخبر باشند و شاید ماسک برگ برندهای در آستین داشته باشد که هنوز کسی از آن اطلاعی ندارد.»
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/801772/