تولید روزانه بیش از 2000 تن زباله در گیلان
گفتگو
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - آفتابنیوز :
شهرام توانا در حاشیه بازدید از کارخانه کمپوست بندرانزلی، با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدا و جداسازی زباله هایتر و خشک، اظهار کرد: کارخانه کمپوست بندرانزلی با میلیاردها تومان هزینه احداث و راه اندازی شده است.
وی با بیان اینکه 150 تا 160 تن از زبالههای شهری و روستایی شهرستان بندرانزلی روزانه به این کارخانه آورده میشود، افزود: بخش عمده زبالههای منتقل شده به این محوطه کارخانه، زباله خشک و قابل بازیافت است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان، نخستین گام در مدیریت پسماند را تفکیک زباله از مبدا دانست و بیان کرد: کارخانه کمپوست فقط با زباله هایتر سر و کار دارد و اگر تفکیک زباله از مبدا رعایت نشود و زبالههای مخلوط به کارخانه کمپوست بیاید، بر عملکرد کارخانه نیز اثرات منفی دارد.
توانا کارخانه کمپوست بندرانزلی را برخوردار از تجهیزات مدرن دانست و تاکید کرد: اگر تفکیک از مبدا به درستی انجام شود، میتوانیم تولید کمپوست داشته باشیم و ریجکتها نیز خطری برای محیط زیست ندارند.
وی در ادامه، از فعالیت دو کارخانه کمپوست در رشت و بندرانزلی خبر داد و اضافه کرد: کارخانه کمپوست رودسر بنا به دلایلی از جمله عدم کارایی دستگاه ها، پس از افتتاح در اوایل دهه 90، غیر فعال شد و کارخانه کمپوست لنگرود نیز پیشرفت فیزیکی 62 درصد دارد.
مدیرعامل سازمان پسماند گیلان با اشاره به پردازش زباله در برخی از شهرها از جمله چابکسر که توسط بخش خصوصی انجام میشود، افزود: متاسفانه در سایر پهنهها فقط تل انبار زباله داریم.
وی با بیان اینکه کارخانه کمپوست رشت و بندرانزلی مجموعا در روز 700 تن زباله را دریافت میکنند، گفت: شاهد تولید روزانه دو هزار و تا دو هزار و 200 تن زباله در استان گیلان هستیم که 700 تن به دو کارخانه کمپوست و حدود هزار و 300 تن مابقی به سایر محلهای دفن برده میشود.
توانا از واگذاری کارخانه کمپوست رودسر به بخش خصوصی از طریق فراخوان با همکاری شهرداری خبر داد و متذکر شد: ظرفیت کارخانه کمپوست رودسر 250 تن در روز بود و قرار بود که تعدادی از شهرها را پوشش دهد، اما طبق پیش بینیها این ظرفیت را به 100 تا 110 تن کاهش دادیم و بخشی از شهرها را زیر نظر کارخانه کمپوست لنگرود خواهیم آورد.
وی با بیان اینکه مشکلات پیمانکار پروژه لنگرود در حال حل و فصل است و کار به زودی آغاز میشود، خاطرنشان کرد: مابقی زبالهها در پهنههای مختلف از جمله آستارا و تالش و رضوانشهر و آستانه اشرفیه و کیاشهر تل انبار و خاکپوشانی میشود که روش دفع سنتی است.
مدیرعامل سازمان پسماند گیلان با اشاره به فعالیت دو محل دفن مهندسی و بهداشتی در سطح استان، عنوان کرد: در محل دفن سراوان و محل دفن لاهیجان به صورت سلول دفن و خاکپوشانی عمل میشود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/801764/