نسیم گیلان

آخرين مطالب

دانشمندان روش جدیدی برای ساخت شکلات کشف کردند اقتصادی

دانشمندان روش جدیدی برای ساخت شکلات کشف کردند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / دانشمندان راهی کشف کرده‌اند که به حل مشکل پایداری شکلات کمک می‌کند. آنها از کل غلاف کاکائو برای کاهش ضایعات و بهبود جریان درآمد کشاورزان استفاده می‌کنند. اما آیا شکلات ساخته شده به این روش می‌تواند به همان شیرینی باشد؟
پشت ظاهر شیرین شکلات‌سازی، بخشی با مشکلات جدی وجود دارد. قیمت کاکائو در سالهای 2023/2024 به بالاترین حد خود رسید، زیرا شرایط آب و هوایی نامناسب و گسترش سریع بیماری غلاف سیاه، باعث کاهش شدید محصول در ساحل عاج و غنا که دو کشور بزرگ تامین کننده کاکائو هستند، شد و جهان شاهد کاهش عملکرد 14.2 درصدی در این بخش بود.
به نقل از وایرد، این کاهش 14.2 درصدی به معنای کمبود حدود 462 هزار تُن و کمترین میزان ذخایر کاکائو در 22 سال اخیر بوده است. این می‌تواند به معنای قیمت‌ بالاتر شکلات باشد که به بالاترین سطح خود یعنی 12 هزار دلار در هر تُن، در نیمه اول سال 2024 رسید. کشاورزی کاکائو در حال حاضر یک تجارت دشوار است و بدون اقدام تولیدکنندگان بزرگ، ممکن است غیرممکن شود اما خوشبختانه یک تیم در موسسه فناوری فدرال زوریخ فکر می‌کنند که راه حلی پیدا کرده‌اند.
در دستور العمل‌های سنتی، دانه‌های کاکائو تخمیر شده با شکر تصفیه شده که معمولا از چغندر قند تهیه می‌شود، ترکیب می‌شود تا طعم شیرین و غنی را ایجاد کنند. با این حال، گروه سوئیسی، به رهبری پروفسور اریک ویندهاب(Erich Windhab) به مواردی فراتر از دانه‌ها نگاه کردند تا ببینند با در نظر گرفتن غلاف کاکائو بسیار بزرگ‌تر، چه کاری می‌توان کرد.
کیم میشرا(Kim Mishra)، نویسنده اصلی این مطالعه توضیح می‌دهد: در اطراف دانه‌ها، پالپ وجود دارد که آب بسیار شیرینی تولید می‌کند، و اندوکارپ که پودر فیبری تولید می‌کند می‌تواند آن آب را به ژل تبدیل کند. سپس از آن ژل شیرین کننده به جای شکر تصفیه شده از چغندر قند استفاده می‌شود و شما یک شکلات جدید خواهید داشت.
میشرا آن را طوری بیان می‌کند که ساده به نظر می‌رسد، اما تکمیل آن فرآیندی دشوار بود، که تقریبا به سه سال کار در کنار تحقیقات اختصاصی نیاز داشت که سه پایان‌نامه کارشناسی ارشد او را تشکیل داد. استفاده از مقدار زیادی از ژل شیرین کننده باعث می‌شد شکلات خمیری شود و استفاده کم از آن باعث می‌شد که محصول فاقد طعم شود.

نسیم گیلان


اما آیا محصول جدید آزمون طعم را پشت سر می‌گذارد؟ میشا اینطور فکر می‌کند و توضیح می‌دهد که اگرچه طعم آن متفاوت است، اما همچنان جذاب است. او می‌گوید: قطعا تغییر در طعم ایجاد خواهد شد. شکلات همان حالت آب شدن، ظاهر یکسان و همان احساس را دارد، اما حس شیرینی متفاوتی ایجاد می‌کند.
میشا امیدوار است که با استفاده از کل غلاف کاکائو، پایداری تولید شکلات با کاهش قیمت برای اولین بار همراه باشد.
شکلاتی که فقط با استفاده از غلاف کاکائو ساخته می‌شود را می‌توان 100 درصد کاکائو در نظر گرفت، به این معنی که محصولات با درصد بالا را می‌توان با دانه‌های کمتری تولید کرد و راه حلی در برابر کمبودها ارائه کرد.
شرکت Voyage Foods مستقر در کالیفرنیا با انتخاب یک راه حل کاملا متضاد، شکلاتی کاملا بدون کاکائو تولید کرده است که از روغن خرما و هسته روغنی با گواهی RSPO، پروتئین دانه آفتابگردان و دانه انگور تهیه شده است.
شکلات بدون کاکائو ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد، اما گویا تا حدی موفق بوده است، و این شرکت به تازگی برنامه‌هایی را برای افتتاح یک کارخانه 284 هزار فوت مربعی در اوهایو به اشتراک گذاشته است.
در جای دیگر، شرکت مارس به دنبال یافتن ریشه واقعی مشکل با بهبود انعطاف پذیری گیاه بسیار مهم کاکائو است. این غول مواد غذایی بر روی توالی ژنوم عوامل بیماری‌زایی که عملکرد محصولات کشاورزی را ویران می‌کنند، از جمله بیماری غلاف سیاه کار می‌کند و امیدوار است که با درک مشکلات در سطح میکروسکوپی، بتواند درختان کاکائو انعطاف پذیر را انتخاب کند و به طور کلی از سردردهای عرضه این بخش عبور کند.
سوکانیا ناگ(Sukanya Nag) متخصص فناوری غذایی توضیح می‌دهد: فرآیند پردازش در دمای فوق بالا که شامل اعمال سطوح بالای فشار هیدرواستاتیک به محصولات کاکائو برای تثبیت ذرات کاکائو و جلوگیری از جدا شدن پودر کاکائو می‌شود، نیز می‌تواند موثر باشد.
این روش، طعم‌ها و مواد مغذی را حفظ می‌کند، عمر مفید را افزایش می‌دهد، بافت را اصلاح می‌کند و ایمنی غذا در محصولات کاکائو و شکلات را بدون تکیه بر حرارت یا نگهدارنده‌های شیمیایی تضمین می‌کند. در حالی که این روش هنوز تحت بررسی است، نویدبخش بهبود بافت محصولات شکلاتی، به ویژه در فرمولاسیون‌های جایگزین است.
به نظر می‌رسد که روح صنعت پذیرای ایده‌های جدید است، اما آیا عموم مردم از این شکلات جدید استقبال خواهند کرد و آیا روش منحصربه‌فرد ساخت شکلات موسسه فناوری فدرال زوریخ روزی از آزمایشگاه خارج خواهد شد؟

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/792289/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهید، بالاترین درجات ایمان، تقوا و انفاق را تجربه کرده است

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی با مدیرعامل جمعیت هلال احمر

افزایش نسبی دما و غلظت آلاینده‌های جوی در شهر‌های صنعتی

آخرین وضعیت جوی ترافیکی راه‌های کشور

احداث 3 نیروگاه خورشیدی با ظرفیت 28 مگاوات در گیلان

ترافیک سنگین در آزادراه قزوین- کرج- تهران

دستگیری سارق حادثه شهادت 3 پلیس‌ گیلانی

اجرای طرح سوخت‌گیری در مسیر در گیلان

ربات کوچکی که رکورد سوسک‌های واقعی را در سرعت شکست

ترامپ ممکن است جلوی موشک غول‌پیکر ناسا را بگیرد

شهید گمنام سلام، صفا دادی به شهرمون

جدیدترین پیش‌بینی وضعیت هواشناسی کشور / بارش‌ها معطوف به گیلان شد

هواشناسی ایران1403/9/14؛افزایش نسبی دما در کشور

پیروزی شیرین ملوان، شکست سنگین داماش، صدرنشینی سپیدرود

مناسبت روز/ چهارشنبه، 14 آذرماه

«علی لقمانی» سرپرست تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان شد

چاپ کتابی درباره نظریه اضطراب تاثیر در شعر انگلیسی و فارسی

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

ساخت بزرگ‌ترین شبیه‌سازی تکامل جهان با دومین ابررایانه سریع دنیا

«صدرنشین» به بازار نشر آمد؛ هوش مصنوعی و آینده مخابرات

دستگیری سارق سابقه داری که منجر به شهادت نیروهای پلیس گیلان شده

مراسم وداع آستارایی ها با آلاله خوشنام

جوجه‌ریزی 29 میلیون قطعه‌ای سویه آرین در گیلان

تشییع پیکر مطهر شهید گمنام در دادگستری کل گیلان

دغدغه‌مندان خود را برای مقابله با فتنه‌های پیش‌ رو آماده کنند

دمای هوای گیلان تا 5 درجه افزایش پیدا می‌کند

برگزاری دوی معلولان در رشت

تصویرسازی هوش مصنوعی از خیابان‌ها با گوش دادن به صدای آنها

ساخت نانوبلورهایی که قادر به از بین بردن باکتری‌ها هستند

بازداشت عامل شهادت کارکنان پلیس آگاهی گیلان

عامل شهادت کارکنان پلیس آگاهی گیلان بازداشت شد

ادامه تراژدی زباله در گیلان + فیلم

مسئولان باید فاصله خود را با مردم کم کنند

شعری زیبا از هوشنگ ابتهاج

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

سعی کنید مهربان باشید!

تبلیغات به «چت‌جی‌پی‌تی» وارد می‌شود

چند ثانیه آفرود در سیاره ی مریخ با perseverance

ویدیویی از پرواز هلیکوتر (Ingenuity) متعلق به ناسا در مریخ

دوره «سواد رسانه‌ای برای سلامت زیست مجازی» برگزار شد

پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا چهارشنبه چهاردهم آذر ماه 1403 | هواشناسی رشت و گیلان 24 ساعت آینده

آیا مدارس گیلان و رشت فردا چهارشنبه 14 آذر ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس گیلان فردا چهاردهم آذر 1403

3 مأمور پلیس آگاهی گیلان شهید شدند

دستگیری عامل بروز حادثه و شهادت کارکنان پلیس

عامل شهادت ماموران پلیس گیلان بازداشت شد

ردپای پاییز در طبیعت گیلان کوچک + تصاویر

عاملان شهادت 3 مأمور پلیس آگاهی گیلان دستگیر شدند

عامل شهادت نیروهای پلیس گیلان دستگیر شد

عوامل شهادت 3 نیروی پلیس بازداشت شدند

دستگیری سارق خودرو عامل بروز حادثه شهادت کارکنان پلیس آگاهی گیلان