نسیم گیلان

آخرين مطالب

تا سال 2040 تعداد ربات‌ها از انسان‌ها بیشتر می‌شود علمي

تا سال 2040 تعداد ربات‌ها از انسان‌ها بیشتر می‌شود
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / ایلان ماسک در گفتگو با پیتر دیاماندیس(Diamandis)، بنیانگذار جایزه ایکس(XPRIZE)، در مورد نیروی رو به رشد هوش مصنوعی گفتگو کرد و یک چارچوب زمانی برای اولین مأموریت‌های بدون سرنشین و سرنشین‌دار اسپیس‌ایکس به مریخ تعیین کرد و از کاهش جمعیت و افزایش ربات‌های انسان‌نما سخن گفت.
ایلان ماسک مطمئنا چندین ماه پر هیجان را پشت سر گذاشته است. اسپیس‌ایکس عملکرد فوق‌العاده‌ای از خود نشان داد و برای اولین بار در جهان پیشران سوپرهوی آن توسط بازوهای برج پرتاب در هوا گرفته شد و این موفقیت، راه را برای ساخت بزرگترین پرتاب‌گرهای فضایی تاریخ که مستقیما از مدار شروع به پایین آمدن می‌کنند و درست در بالای پیشران خود قرار گرفته و در عرض چند ساعت آماده پرتاب بعدی می‌شوند، باز کرد. این امر، صنعت فضایی را متحول خواهد کرد و تاثیر قابل توجهی بر هزینه‌های پرتاب به ازای وزن خواهد داشت و همچنین پایه‌ و اساسی برای هدف نهایی ماسک در طول زندگی‌اش یعنی ساخت یک مستعمره انسانی پایدار در مریخ خواهد بود.
به نقل از نیواطلس، در کنار آن، راه‌اندازی روبوون و سایبرکب تسلا نیز یک نمایش سرگرم کننده بود و ماسک، برنامه‌های این شرکت برای تاکسی رباتیک کاملا خودران را به تفصیل بیان کرد. شرکت نورالینک نیز دومین بیمار ایمپلنت مغزی خود به نام الکس را که از این تراشه برای انجام بازی‌های ویدیویی و استفاده از نرم افزار CAD استفاده می‌کند، درمان کرد.
در همین حال، هوش مصنوعی ایکس(X Ai) در قدرتمندترین دسته از ابررایانه‌های آموزشی هوش مصنوعی جهان، یعنی کلوسوس(Colossus) قرار گرفت و تمام زیرساخت‌ها و سیم‌کشی‌های 100 هزار پردازنده گرافیکی nVidia H100 را در 122 روز به پایان رساند. این شرکت اکنون پردازنده‌های گرافیکی بیشتری نسبت به متا ای‌آی، اپن‌ای‌آی و گوگل ای‌آی(Google AI، OpenAI، Meta AI)، مایکروسافت یا خود nVidia در اختیار دارد و ماسک می‌گوید ظرف چند ماه، قدرت پردازشی دو برابری خواهد داشت.
بنابراین، اگر گروه او رویکرد درستی داشته باشد، ماسک خود را در موقعیتی عالی قرار داده است تا مدل زبانی Grok AI X را بالاتر از مدل‌های چت‌ جی‌پی‌تی اُپن‌ای‌آی قرار دهد تا به طور بالقوه طی یک تا دو سال آینده به رهبری جهانی در فناوری هوش مصنوعی تبدیل شود.
او در چند هفته اخیر بیش از هر چیز دیگری به سیاست علاقه‌مند بوده است و به معنای واقعی کلمه به عنوان حامی شماره یک دونالد ترامپ فعالیت کرده است.
در ادامه نگاهی خواهیم داشت به گفتگوی ایلان ماسک و پیتر دیاماندیس در مورد حوزه‌هایی که ماسک بر روی آنها کار می‌کند.
ماسک مطمئنا از مشغول بودن لذت می‌برد، اما زمانی را صرف کرد تا از طریق ارتباط ویدیویی به پیتر دیاماندیس بپیوندد تا در مورد آینده هوش مصنوعی گفتگو کند.
ایلان ماسک در مورد سرعت بهبود هوش مصنوعی اینگونه توضیح داد: تعیین دقیق آینده آن دشوار است، اما من با اطمینان خاطر می‌توانم بگویم که سالانه 10 برابر بهتر می‌شود و بنابراین چهار سال بعد، شاهد بهبود 10 هزار برابری یا شاید حتی 100 هزار برابری خواهیم بود.
ایلان ماسک در مورد اینکه چه زمانی هوش مصنوعی از بشریت پیشی خواهد گرفت اینگونه بیان کرد: من فکر می‌کنم که احتمالا ظرف یک تا دو سال آینده هوش مصنوعی می‌تواند هر کاری را که یک انسان می‌تواند انجام دهد، پیش بگیرد. و احتمالا تا سه سال دیگر بتواند کارهایی را که همه انسان‌ها می‌توانند انجام دهند، انجام دهند. بنابراین پیش‌بینی من سال 2029، یا حوالی آن است.
آیا هوش مصنوعی یک تهدید وجودی برای بشریت است؟
به احتمال زیاد هوش مصنوعی یک فناوری عالی است. مقداری احتمال در مورد بد بودن هوش مصنوعی نیز وجود دارد که می‌تواند 10 تا 20 درصد باشد. احتمال اینکه بد شود صفر نیست، اما در کل می‌توان گفت 80 درصد را نیمه پر لیوان تشکیل داده است. شاید هم 90 درصد. من فکر می‌کنم هوش مصنوعی یک تهدید وجودی مهم است، و چیزی که باید به آن توجه جدی کنیم نیز همین است. این احتمالا مهم‌ترین تهدید کوتاه مدت پیش‌رو باشد.
نظر ماسک در مورد سقوط جمعیت جهانی چه بود؟
او تهدید بلندمدت را فروپاشی جمعیت جهانی دانست. نرخ زاد و ولد تقریبا در سرتاسر جهان در حال سقوط بوده است و ما به سمت وضعیتی پیش می‌رویم که برای مثال، بر اساس نرخ زاد و ولد فعلی، کره جنوبی حدود یک سوم جمعیت کنونی خود را خواهد داشت. اروپا از جمعیت فعلی خود تقریبا نیمی از جمعیت فعلی را از دست خواهد داد. باید بگویم، این اعداد در صورتی است که نرخ زاد و ولد به طور ناگهانی به 2.1 فرزند برای هر زن برگردد، که نقطه ثبات است. اگر این تاثیر ادامه یابد، شما خواهید دید که واقعا بسیاری از کشورها به 5 درصد اندازه فعلی‌شان یا کمتر می‌رسند.
ماسک در مورد آینده انرژی نیز صحبت کرد
او بیان کرد: مقدار فوق العاده‌ای انرژی وجود خواهد داشت که برای هوش دیجیتال و همچنین برای برق رسانی حمل و نقل مورد نیاز است. این دو مورد بسیار مهم هستند. در دراز مدت، تقریبا تمام انرژی‌ای که ما دریافت می‌کنیم قرار است از خورشید باشد و یکی از راه‌های تمدن، پیشرفت در مقیاس کارداشف است. مقیاس کارداشف نقطه‌ای است که در آن افراد از تمام نیروی خورشید استفاده می‌کنند.
نظر ماسک در مورد وضعیت انسان‌های رباتیک چه بود؟
او فکر می‌کند تا سال 2040، احتمالا تعداد ربات‌های انسان‌نما از تعداد انسان‌ها بیشتر شود. ماسک می‌گوید: من اغلب به زمان‌بندی خوشبین هستم اگرچه رسانه‌ها وقتی زمان‌بندی‌هایم عقب می‌افتد آن را گزارش می‌کنند اما وقتی زودتر از موعد انجام می‌شود حرفی نمی‌زنند. برای مثال، ما تصور می‌کردیم که ساخت کارخانه ما در شانگهای حدود یک سال و نیم طول می‌کشد اما در 11 ماه به پایان رسید. پس من خیلی وقت‌ها زود به هدفم رسیده‌ام.
اما زمانی که به سال 2040 برسیم، یعنی 25 سال دیگر، حداقل 10 میلیارد ربات انسان‌نما وجود خواهد داشت. قیمت آنها، فکر می‌کنم، بسیار پایین خواهد بود، احتمالا 20 تا 25 هزار دلار برای رباتی که می‌تواند هر کاری انجام دهد.
پیش‌بینی آینده‌ای سرشار از فراوانی
ماسک می‌گوید که با فرض اینکه ما در مسیر خوب هوش مصنوعی قرار داشته باشیم، فکر می‌کنم در آینده‌ای سرشار از فراوانی خواهیم بود. اساسا هر کسی می‌تواند هر کالا و خدماتی را که می‌خواهد داشته باشد. هزینه نهایی واقعی کالاها و خدمات در آینده بسیار پایین خواهد بود.
گرفتن پیشران سوپرهوی در هوا
ماسک در مورد این اقدام خارق‌العاده جدید گفت: این برای انسان‌ها بد نیست. هیچ هوش مصنوعی در آن دخیل نبود، خوشحالم که بگویم ما این کار را کاملا با مغز انسانی و بدون هوش مصنوعی انجام دادیم. ماسک روزی را متصور شد که هوش مصنوعی از اینکه انسان‌ها چنین کاری را به تنهایی انجام داده‌اند متعجب خواهد شد.
زمان رسیدن اسپیس‌ایکس به مریخ
ماسک می‌گوید: فکر می‌کنم تا دو سال دیگر بتوانیم چند فضاپیما را به مریخ پرتاب کنیم. بنابراین پنجره بعدی سفر به مریخ در حدود 26 تا 27 ماه دیگر خواهد بود. ما اکنون در ابتدای یک پنجره انتقال به مریخ هستیم که هر 26 ماه یک بار اتفاق می‌افتد و بنابراین، ما اولین استارشیپ‌های بدون سرنشین خود را به مریخ می‌فرستیم و سپس اگر این کار انجام شود و تعداد دهانه‌های مریخ را افزایش ندهیم، انسان‌ها را دو سال بعد از آن می‌فرستیم.
من نسبت به این برنامه در زمان حضور ترامپ در کاخ سفید خوشبین‌تر هستم، زیرا بزرگترین مانع پیشرفتی که در حال تجربه آن هستیم، مقررات بیش از حد است . دریافت مجوز پرتاب بیشتر از ساختن یک موشک طول می‌کشد. آمریکا و بسیاری از کشورها به دلیل مقررات بیش از حد به آرامی متوقف می‌شوند، مگر اینکه کاری برای رفع آن انجام شود و در نهایت انجام تقریبا هر پروژه بزرگی غیرقانونی خواهد شد و ما نخواهیم توانست به مریخ برویم.
برنامه تولید ربات انسان‌نمای تسلا چیست؟
تولید محدود اُپتیموس در سال آینده در سال 2025 آغاز می‌شود و سپس باید در سال 26 در حجم بالا تولید شود و پس از آن رشد خواهد کرد.
این که بدانید چگونه می‌توان با دیدگاه‌های ایلان ماسک در مورد آینده رفتار کرد، همیشه کار سختی به حساب می‌آید و بنابراین باید مواردی که به نظرتان منطقی است را از حرف‌های ماسک باور کنید.
او بی‌تردید جذاب‌ترین چهره زمان ما در زمینه فناوری است که مجموعه‌ای از شرکت‌ها را کنترل می‌کند، که بسیاری از آنها مرزها را جابجا می‌کنند و پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی در زمینه‌های پیشرفته دارند. سفر فضایی، هوش مصنوعی پیشرفته، رباتیک انسان‌نما، حمل‌ونقل الکتریکی و خودمختار، رابط‌های مغز و رایانه، رسانه‌های اجتماعی. او ممکن است بهترین انسانی باشد که به ما بگوید در آینده چه خواهد شد، زیرا ممکن است بیش از هر کس دیگری در تاریخ دست داشته باشد از آنجا که بشریت به سمت عصر فرافناوری حرکت می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/784013/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری هفتادوچهارمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شورای کلانشهرها به میزبانی رشت

تداوم پایداری هوا در گیلان

رئیس کل دادگستری گیلان: احیای 2 واحد تولیدی ریسندگی از اهداف قوه‌قضاییه در گیلان است

تایم‌لپس زیبا از ایستگاه فضایی بین المللی

صحبت های دلنشین دکتر قمشه ای

تا زدن یک تیشرت توسط ربات تسلا

خورشید در فضا ثابت نیست!

جملاتی که پزشکان نباید بگویند

یک جوهر روشن است جان من و تو

سفر ناسا به عمق جهنم

در مهربانی هم اصراف نکنید!

کشف 106 فقره پرونده سرقت در گیلان

برداشت مرکبات از باغات املش آغاز شده است

مادران شهیدان «رضایی» و «محمدی» در گیلان آسمانی شدند

ضرورت رفع دغدغه های خبرنگاران، هنرمندان و تکمیل پروژه های نیمه تمام فرهنگی گیلان

دانه های دلشان پیدا بود!

صحبت های جالب هوشنگ ابتهاج در مورد مرگ

فرض کن آتش به فرمان پر پروانه باشد!

کمک گرفتن عربستان از ربات‌ها برای تکمیل پروژه «نئوم»

نمایی نزدیک از سنگ و خاک سیاره ی بهرام

راز آتشفشان‌های مهیب قمر مشتری کشف شد‌

تخریب یا خدمت؟

پژوهشگران و فناوران نظام سلامت گیلان در کرسی های ملی میدرخشند

جام حذفی: پرسپولیس به سپاهان خورد، استقلال به شمس‌آذر

برپایی موفق بزرگترین رویداد و نمایشگاه کافه، رستوران و صنایع وابسته

در دیدار هیات روسی با مسعود پزشکیان چه گذشت؟

عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب جدی است

اعلام رقبای سرخابی ها در قرعه کشی جام حذفی

دیدار فرمانده سپاه رشت با مادر شهید مدافع‌حرم سیرت‌نیا

پرداخت 42 هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج در گیلان

عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال جنوب جدی است/وزیر راه و شهرسازی پیگیر اجرای توافقنامه خط آهن رشت آستارا است

پزشکیان: عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب جدی است

قاچاق 9 میلیارد ریالی دارو در گیلان

ضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی گیلان

به شادی مردم اعتماد مکن برف!

شعری زیبا از حافظ

بیچاره ندانست که یارش سفری بود

معرفی نامزدهای جایزه «غزل پارسی»

خودروی پرنده با بدنه فیبرکربنی ساخته شد

یک آب‌نبات کیهانی در مرکز کهکشان راه شیری

محققان چینی با الهام از مورچه صحرایی تراشه حسگر نور ساختند

«ایرپاد پرو» به حسگر ضربان قلب و دمای بدن مجهز می‌شود

فسیل 47 میلیون ساله یک «گیاه بیگانه» در یوتا کشف شد

«اپل» برای خانه‌ها زنگ هوشمند می‌سازد

تولید دستگاه جمع‌آوری‌کننده آلاینده‌های بیولوژیک هوا با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی

دستیابی محققان دانشگاه تهران به فناوری بهره‌برداری از مخازن شِیل نفتی

یکی از زیباترین شراره های خورشیدی

بهبود عملکرد سیستم‌های مخابرات فیبر نوری

تجلیل از بانوان همکار استان سمنان به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن

جامعه ایثارگری مهمترین کانون وفاق و همدلی در کشور است