راه اندازی اولین مزرعه عمودی توتفرنگی جهان در آمریکا
علمي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - صدا و سیما /نخستین مزرعه سرپوشیده عمودی جهان با هدف حرکت به سمت تولید غذای بهتر، پایدار و مقرون به صرفه و بدون چالش های زیست محیطی افتتاح شد.
بنابر اعلام وبگاه دانشگاه کوئینزلند استرالیا، یک شرکت آمریکایی نخستین مزرعه عمودی توتفرنگی جهان را در کالیفرنیا راهاندازی کرده است. این مزرعه در یک محیط کنترلشده، به منظور صرفهجویی در زمین و آب ایجاد شده است.
با افتتاح اولین مزرعه جهان برای کشت توتفرنگی به صورت عمودی و در داخل ساختمان در ریچموند، ویرجینیای آمریکا، گامهای بزرگی به سوی تولید غذاهای بهتر، پایدارتر و مقرونبهصرفهتر که از چالشهای محیط زیستی آزاد هستند، برداشته شده است.
این طرح توسط تیمی بینالمللی از دانشمندان پشتیبانی میشود، که این مرحله جدید از کشاورزی را به عنوان راهی برای کاهش تقاضای جهانی غذا میبینند.
این مزرعه طراحی شده است تا بیش از چهار میلیون پوند (1.8 میلیون کیلوگرم) توتفرنگی را به صورت عمودی در برجهای 30 فوتی (9 متری) در داخل ساختمان تولید کند، که کمتر از 40,000 فوت مربع یا کمتراشغال میکند.
این مقدار تنها بخشی از زمینی است که در تولید سنتی توتفرنگی نیاز میباشد، که حتی تحت تأثیر عوامل فصلی و محیطی قرار دارد و میزان تولید را محدود میکنند.
توتفرنگیهای این شرکت جهانی در اوایل 2025 در قفسههای فروشگاههای مواد غذایی قرار خواهند گرفت.
به گفته فرماندار ویرجینیا، این مزرعه تولید کشاورزی محلی را افزایش و توسعه اقتصادی را تقویت خواهد کرد و این در حالی است که ریسکها را کاهش میدهد و از محیط زیست محافظت میکند.
تا به امروز، کشاورزی عمودی تجاری مبتنی بر گیاهان اغلب به تولید محصولات کاهو محدود شده بود، اما این پیشرفت فن آوری جدید دامنه محصولات قابل کشت را گسترش داده است.
با کنترل دما، نور و رطوبت در 12 اتاق رشد، گردهافشانی گیاهان نیز به گونهای مهندسی شده است که کارآمدتر از زنبورها باشد. در نهایت، شرکت معتقد است که این موضوع باعث یکنواختی بیشتر در میوهها و کاهش ضایعات خواهد شد.
به گفته مدیر عامل این شرکت این مزرعه نمونهای برای تأثیر مثبت کشاورزی مستقل از آب و هوا و اثباتی بر این موضوع است که کشاورزی عمودی میتواند تنوع محصولات، تولید مقیاسپذیر و محلی مورد نیاز برای آینده نگری سامانه غذایی جهانی را فراهم کند.»
وی تصریح کرد: این مزرعه نتیجه 200 آزمایش تحقیقاتی در طول شش سال گذشته است تا کشت توتفرنگی با طعم تازه به صورت مداوم در داخل ساختمان در طول سال را به کمال برساند.»
وی اعلام کرد: این شرکت جهانی استاندارد بسیار بالایی برای کیفیت توتفرنگیهای خود تعیین کرده است و ما هیجانزده هستیم که با هم همکاری کنیم تا به طور مداوم توتفرنگی فوقالعاده ممتاز را در طول سال ارائه دهیم.»
به گفته پل گوتیه، استاد کشت محافظتشده در دانشگاه کوئینزلند استرالیا، «مزارع عمودی محصولات را در لایههای انباشته در داخل ساختمان پرورش میدهند و بازده و کیفیت محصول ثابتی را فراهم میکنند، اما برای نور و جریان هوا از مقدار زیادی انرژی پرهزینه استفاده میکنند. اگر محیطی پویاتر ایجاد کنیم که چراغها و حسگرها را در طول روز مطابق با چرخههای فتوسنتز روشن و خاموش کند، به جای اینکه همیشه روشن باشند، میتوانیم از انرژی ارزانتر در زمانهای غیر اوج استفاده کنیم و همچنان از مزایای کشاورزی عمودی بهرهمند شویم.»
وی عنوان کرد: «من توانستم توتفرنگیها را به تولید 6 کیلوگرم (13 پوند) در هر گیاه برسانم، در حالی که همه میگفتند حداکثر تولید در گلخانه 2 کیلوگرم (4.4 پوند) است. من با تغییر محیط و فشار به گیاهان، بازده توتفرنگی را سه برابر کردم.»
این مزرعه از 97 درصد زمین کمتر و تا 90 درصد آب کمتر نسبت به کشاورزی سنتی استفاده میکند، استفاده از آفتکشها را از بین میبرد و محیط کنترلشده و زنجیره تأمین کوتاهتر نیز خطر بیماریهای گیاهی را کاهش میدهد. این تحقیق در مجله Frontiers in Science منتشر شده است.
-
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱:۲۱
-
۱۷ بازديد
-
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/781383/