ضرورت توجه خانوادهها به مجوز رسمی باشگاههای سوارکاری و مربیان آنها
اجتماعي
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - رییس هیات سوارکاری استان گیلان از خانوادهها خواست تا در زمان ثبت نام به مجوز رسمی و پروانه یاشگاههای سوارکاری استان و کارت مربیگری رسمی مربیان دقت کنند.
محمد مهدی انتظام رئیس هیات سوارکاری استان گیلان در نشستی در جمع خبرنگاران با ارائه گزارش عملکردی از فعالیتهای این هیات در زمان تصدی خود و مقایسه با گذشته، اظهار داشت: در سالهای اخیر اقدامات بسیار مثبت و خوبی در خصوص رشته سوارکاری در استان گیلان صورت گرفته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی از اخذ مجوز و برگزاری کلینیک مربیگری در استان گیلان خبر داد و گفت: تعداد باشگاههای سوارکاری استان گیلان 3 باشگاه بود که دو عدد از این باشگاهها فعال بودند، اما در حال حاضر 20 باشگاه فعال سوارکاری در استان در نقاط مختلف شرق و غرب و مرکز و ... داریم و 12 متقاضی باشگاه در مسیر تاسیس و اخذ مجوزهستند و تمامی باشگاهها نیازمند مربیان رسمی میباشند و در حال حاضر در استان 18 مربی سوارکاری داریم که 4 مربی خانم هستند. هر مربی میتواند در سه باشگاه فعالیت داشته باشد.
وی افزود: باشگاههای سوارکاری به لحاظ شرایط و وسعت با باشگاههای ورزشی تفاوتهایی دارند و وسعت آنها کمتر از 5 هزار متر مربع نیست و به سرانه ورزشی استان با ایجاد این باشگاه اضافه شده است.
وی رشته سوارکاری را موجب اشتغالزایی در استان خواند و گفت: وجود هر اسب 5 شغل ایجاد میکند. میتوان به ایجاد شغل نعلبندی اشاره کرد که در گیلان نداشتیم و اکنون چندین جوان به این شغل پر درآمد روی آورده اند. همچنین خرید و فروش تجهیزات سوارکاری در استان دایر شده است که خود موجب درآمد زایی است.
انتظام با اشاره به نبود باشگاههای سوارکاری فراوان در استان گیلان در گذشته گفت: اینکه در استانی با طبیعت گیلان که مردم به نوعی در روستاها، جنگلها و سواحل همواره اسب این موجود نجیب را مشاهده و استفاده کرده اند، باشگاه سوارکاری چندانی وجود نداشت باعث تاسف بود، چون اسب کاسپین که یکی از نژادهای معروف جهانی است به این استان تعلق دارد.
رئیس هیات سوارکاری گیلان ادامه داد: گیلانیها باید به منابع محلی و داشتههای خود توجه کنند و اگر چنین شود سوارکاری ارزانتر از استانهای دیگر خواهد بود. ما در استان گیلان اسب کاسپین را داریم که هزینه نگهداری و آموزش آن نسبت به اسبهای دیگر کمتر است و بدن این اسب مقاومتر و درصد بیمار شدنش کمتر است و نونهالان و نوجوانان با این اسب بهتر میتوانند فعالیت کنند. اسبهای فلات از دیگر اسبهایی هستند که، چون در طبیعت بزرگ شده اند هزینه نگهداری آنها از اسبهای حرفهای کمتر است.
انتظام افزود: اسب تالش که این اسب در بخش ورزش استقامت قدرتمند است. برای حضور در میادین بین المللی البته باید از اسبهای نژاد دار خاص بهره گیری شود.
وی گفت: مسؤولان و متولیان امر باید نسبت به تقویت اسب کاسپین تلاش کنند.
رییس هیات سوارکاری گیلان از برگزاری اجلاسیه ملی اسب کاسپین در گیلان خبر داد و افزود: احیا و تقویت جایگاه واقعی اسب کاسپین در دستور کار قرار دارد و جشنواره ملی اسب کاسپین و کنفرانس علمی مربوط به آن برگزار خواهد شد.
وی از واگذاری پیست سوارکاری پیربازار اظهار تاسف کرد و اظهار داشت: درخواست ما این است که این پیست واگذار نشود، چون 100 درصد در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد و اگر این پیست باقی بماند اقشار مختلف از آن بهره ببرند. در استان گیلان در حال حاضر دو سالن سرپوشیده در انزلی و آستانه داریم و دو سرمایه گذار در خمام و آستانه نیز برای پیست سرپوشیده اظهار آمادگی کرده اند.
رئیس هیات سوارکاری استان گیلان از تشکیل کمیته پارا سوارکاری هیات خبر داد و گفت: در این بخش نیز اقدامات خوبی انجام شده که انشاالله در آینده نزدیک شاهد رشد آن بخش نیز خواهیم بود.
وی تعداد ورزشکاران بیمه شده سوارکاری گیلان را 786 نفر خواند و خاطر نشان کرد: بیش از نصفی از این تعداد را ورزشکاران خانم تشکیل میدهند که این رقم در گذشته زیر 100 نفر بود.
انتظام با تاکید به اطلاع رسانی توسط رسانهها به مردم عنوان کرد: از مردم و والدین عزیز درخواست میکنیم که درصورت مراجعه برای ثبت نام در رشته سوارکاری در خصوص مجوز باشگاه و پروانه آن تحقیق کنند و مربی سوارکاری در هر باشگاه باید کارت رسمی مربیگری درجه 3 فدراسیون و هیات سوارکاری را داشته باشد و در این زمینه بررسیهای لازم را انجام دهند. حوادث رشته سوارکاری جبران ناپذیر و خطرناک است و اگر مربی حرفهای و رسمی این رشته به آموزش بپردازد 90 درصد بروز اتفاقات کاهش مییابد.
انتظام همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اذعان داشت: 4 باشگاه سوارکاری گیلان در رده کشوری سوارکار دارند و البته سوارکاران آزاد نیز داریم که اسپانسر دارند.
وی تصریح کرد: در استان گیلان 4 داور پرش، دو داور استقامت، 6 داور سوارکاری،6 طراح مسیر، 8 نفر کلانتر داریم.
رئیس هیات سوارکاری گیلان خاطر نشان کرد: در سالهای اخیر در رشتههای درساژ، پونی سواران، استقامت و... جایگاههای خوبی اعم از قهرمانی و نایب قهرمانی در سطح کشور داشته ایم.
وی ضمن قدردانی از تعامل پلیس راه، بهداشت و دامپزشکی با هیات سوارکاری گیلان گفت: از این عزیزان درخواست دارم که جلوی نقل و انتقال غیر قانونی اسب گرفته شود و هرگونه انتقال باید توسط اسب کش و صرفا برای یک اسب باشد تا حیوان آسیب نبیند.
انتظام در پایان گفت: به زودی امکان خرید فروش اسب در گیلان به صورت رسمی و حراج فراهم خواهد شد.
خبرنگار : طاهره ریحانی
انتهای پیام/
-
دوشنبه ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۵:۵۱
-
۲۰ بازديد
-
-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/774944/