نسیم گیلان

آخرين مطالب

کشف روشی برای کنترل پشه آئدس علمي

کشف روشی برای کنترل پشه آئدس
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / پژوهشگران آمریکایی موفق به کشف راه جدیدی شده‌اند که می‌تواند جایگزین حشره‌کش‌ها شود و جمعیت پشه‌های ناقل بیماری را کنترل کند.
پژوهشگران موسسه «ویرجینیا تک»(Virginia Tech) روش جدیدی برای شناسایی اهداف ژنتیکی کشف کرده‌اند که می‌تواند به کنترل جمعیت پشه‌های ناقل بیماری‌ها کمک کند و به طور بالقوه جایگزینی برای حشره‌کش‌ها باشد.
این مطالعه اساس ژنتیکی ناسازگاری گونه‌ها را با بررسی گونه Aedes aegypti(پشه تب زرد) که یک ناقل اولیه برای بیماری‌های آربوویروسی جهانی است با گونه‌های خواهر و برادرش موسوم به Aedes mascarensis از اقیانوس هند بررسی کرد.
پژوهشگران می‌گویند، هنگامی که فرزندان دورگه این پشه‌ها با یکی از والدین تلاقی کردند، حدود 10 درصد از فرزندانشان قادر به تولید مثل نبودند.
این یافته‌ها برای کنترل بیماری‌هایی مانند زیکا و تب دنگی بسیار مهم هستند، زیرا کنترل بهتر پشه‌ها می‌تواند به طور قابل توجهی انتقال این بیماری‌ها را کاهش دهد.
ایگور شاراخوف یکی از محققان این پروژه گفت: این مطالعه می‌تواند به شناسایی ژن‌های جدید مسیر تعیین جنسیت که می‌توانند در استراتژی‌های کنترل پشه‌ها استفاده شوند، کمک کند.
ایجاد جمعیت پشه‌های تماما نر
محققان ناهنجاری‌هایی را در مسیرهای تعیین جنسیت این پشه‌های بیناجنسی شناسایی و کشف کردند که در حالی که این پشه‌ها از نظر ژنتیکی نر هستند، ژن‌های نر و ماده را بیان می‌کنند و در نتیجه ویژگی‌های فیزیکی ترکیبی دارند.
هدف محققان با درک این عوامل ژنتیکی، توسعه راهبردهایی برای ایجاد جمعیت پشه‌های تماماً نر است که می‌تواند با حذف پشه‌های ماده به کنترل تعداد پشه‌ها کمک کند.
علاوه بر این، این پژوهش می‌تواند به شناسایی ژن‌هایی کمک کند که بر رفتار پشه‌های ماده تأثیر می‌گذارند و به طور بالقوه به روش‌های کنترل ناقل در آینده کمک می‌کنند.
اگرچه حشره‌کش‌ها تا حدودی در کنترل جمعیت پشه‌ها مؤثر بوده‌اند، اما اثربخشی آنها رو به کاهش است و از نظر اکولوژیکی پایدار نیستند.
اکنون این رویکرد ژنتیکی جدید یک جایگزین امیدوارکننده برای مدیریت جمعیت پشه‌ها و کنترل بیماری‌های منتقل شونده از آنها ارائه می‌دهد.
شاراخوف می‌گوید: ما ترکیب دو گونه پشه را مطالعه کردیم و متوجه شدیم که پشه‌های بیناجنسی مسیرهای تعیین جنسیت را مختل کرده‌اند و بیان ژن‌های خاص جنسی را شناسایی کردیم.
بررسی مراحل لارو پشه
محققان در مطالعه خود سه حوزه کلیدی را بررسی کردند. آنها ابتدا جنبه‌های مورفولوژیکی و تشریحی پشه‌های بیناجنسی را با تمرکز بر اندام‌های خارجی و داخلی و با توجه خاص به اندام‌های تولید مثل آنها بررسی کردند.
سپس پژوهشگران ژن‌های دخیل در مسیر تعیین جنسیت را بررسی کردند. آنها به طور خاص سه ژن را تجزیه و تحلیل کردند. یک تنظیم کننده اصلی برای تعیین سطح بیان آن و دو ژن اضافی که مسئول ایجاد انواع پیوند مخصوص نر و ماده هستند.
در نهایت، آنها بیان ژن کلی در این پشه‌ها را برای شناسایی الگوهای طبیعی و غیر طبیعی مربوط به تمایز جنسی ارزیابی کردند. این رویکرد جامع با هدف کشف فاکتورهای ژنتیکی و آناتومیکی موثر در شرایط بیناجنسی و پیامدهای آن برای کنترل پشه‌ها انجام شد.
شاراخوف می‌گوید: آنچه ما دریافتیم این است که ناهنجاری‌های مورفولوژیکی در مرحله شفیرگی در طول رشد شروع می‌شوند و در بزرگسالان، شدیدترین موارد هم بیضه‌ها و هم تخمدان‌ها را در یک پشه دارند که برای این گونه‌ها بسیار غیرعادی است. اکنون می‌خواهیم بفهمیم که چه چیزی باعث این ناهنجاری‌ها می‌شود.
پیشگیری از زیکا و تب دنگی
محققان دریافتند که در پشه‌های بیناجنسی هم گونه‌های نر و هم ماده ژن‌های تعیین‌کننده جنسیت را بیان می‌کنند و در نتیجه ویژگی‌های فیزیکی ترکیبی دارند. اگرچه ژن‌های با سوگیری مادگی همانطور که انتظار می‌رود، بیان می‌شوند، اما در عین حال ژن‌های با سوگیری نرینگی بیان کمتری را در برخی از ساختارهای تولیدمثلی نر نشان می‌دهند، در حالی که ژن‌های مرتبط با بیضه‌ها در سطوح طبیعی باقی می‌مانند.
این مطالعه با شناسایی ژن‌های جدید در مسیر تعیین جنسیت، کاربردهای بالقوه‌ای در کنترل جمعیت پشه‌ها دارد. علاوه بر این، تعیین دقیق ژن‌های جنسی می‌تواند منجر به توسعه ساختارهای ژنتیکی برای دستکاری صفات در جمعیت‌های پشه‌های وحشی شود.
جیانگتائو لیانگ دانشیار فوق دکترا در حشره شناسی می‌گوید: از آنجایی که پشه بیناجنسی به طور ژنتیکی نر است، اما رونوشت‌های مادگی را بیان می‌کند، سیستمی برای شناسایی ژن‌های مؤثر بر رفتار مادگی ارائه می‌دهد که می‌تواند برای استراتژی‌های کنترلی آینده مفید باشد.
درک عمیق‌تر ژنتیک پشه‌ها برای مواجهه با بیماری‌هایی مانند زیکا و دنگی می‌تواند به روش‌های کنترل مؤثرتری منجر شود و به طور بالقوه شیوع جهانی این بیماری‌ها را کاهش دهد.
این مطالعه در مجله Communications Biology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/763684/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شرایط جایگاه‌های سوخت گیلان پایدار شده است

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 18 شهریور 1403

آتش بی‌احتیاطی گردشگران در غرب گیلان مهار شد

یک هفته عجیب در شمال کشور؛ رونمایی از هزینه نجومی اقامتگا‌ه‌ها در گیلان

ترافیک سنگین و پرحجم در آزادراه رشت - قزوین/ مسافران بازگشت را به فردا موکول کنند

ورود 9.6 میلیون خودرو به گیلان در سال جاری

9 ضربه ایران به تروریست‌ها؛ چه سلاح‌هایی کشف شد؟

هوای گیلان تا 8 درجه گرم‌تر می‌شود

غرق شده‌ها در نقاط خطرآفرین بودند/ آمار نجات یافتگان سواحل گیلان به 194 نفر رسید

دانشگاه های گیلان میزبان 35 هزار دانشجوی جدید

نالد به حال زار من!

تنهاترین تولد در مریخ

اختصاص 3838 کیسه آرد مناسبتی برای نانوایی‌های تالش

آتش بی‌توجهی گردشگران به جان اراضی جنگلی تالش

حجم بالای مسافران ورودی به گیلان عامل شلوغی جایگاه های سوخت

بررسی وضعیت نامناسب شهرک بسیجیان آستارا

برداشت 12 هزار تن گندم در گیلان

امیرحسین مدرس مجری فصل جدید «سرزمین شعر» شد

مشاهده پرتوزایی اورانیوم در آزمایشگاه

لزوم تقویت روحیه‌ انقلابی در حوزه‌های علمیه گیلان

مهار آتش سوزی در بیش از یک هکتار اراضی جنگلی لیسار

کشف 8 تن چوب قاچاق در سیاهکل

ضرورت حمایت از سرمایه‌گذاران بخش معادن در گیلان

رساله های دکتری در گیلان به سمت اقتصاد دریامحور برود

تو شفا می دهی

ساده ترین تصویر سازی کندی زمان

سیستم‌های نیروی محرکه ی بادبان خورشیدی

فقدان مدیریت یکپارچه شهری، مانع توسعه خدمات است

معرفی کتاب لطفا بگو لطفا!

اندوه از کتاب زمستان اخوان ثالث

ماموریت آپولو 14 به هنگام برخواستن از ماه

ضرورت حمایت از سرمایه گذاران بخش معادن در گیلان

دانشگاه‌ها در خصوص فرصت‌ها و تهدید‌های گیلان پژوهش و تحقیق کنند

صدا کن مرا!

نابغه‌ای که از غزه به مریخ رسید

راهکاری برای داشتن دندانی سالم و زیبا

دانشگاه‌ها بر روی فرصت‌ها و تهدیدهای گیلان پژوهش و تحقیق کنند

جانی ز قدم رسیده تا لب

قیمت دیش ماهواره استارلینک نصف شد!

ارتقا همکاری‌های سپاه و بنیاد شهید فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه تقویت می‌کند

برزمهری، سفیدپوش و بدون دستکش درون سنگر ابدی خود

مرگ سرنشین بر اثر بی احتیاطی راننده سواری تیبا در لاهیجان

رفع تصرف زمین‌های ساحلی در شهرستان رودسر

سپاهان در کدام ورزشگاه میزبان ملوان است؟

خوش است خلوت اگر یار، یار من باشد

اعزام اولین گروه از ایثارگران البرزی به مشهد و قم

بی‌احتیاطی راننده تیبا در لاهیجان منجر به فوت سرنشین خودرو شد

تردد در آزادراه قزوین - رشت به حالت عادی برگشت

دستگیری عاملان نزاع و درگیری در بوستان ملت رشت

اهدای بیش از 2 تن برنج به خانوار‌های کم برخوردار زندانیان رشت