نسیم گیلان

آخرين مطالب

دانشمندان برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند علمي

دانشمندان برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /دانشمندان ژاپنی برای انجام مطالعه‌ای بر روی شکل یخ برای اولین بار یک میکروسکوپ را منجمد کردند.
این مطالعه نشان داد که سختی سطح یخ در 1-اکتانول بسیار بیشتر از برآورد قبلی است.
به نقل از آی‌ای، برای اولین بار، محققان دانشگاه کوبه ژاپن به رهبری اونیشی هیروشی(ONISHI Hiroshi) شکل دقیق یخ را در سطح مشترک بین یخ و مایع مشاهده کردند.
با توجه به پیچیدگی کار، محققان از راه حل‌های خلاقانه برای مشاهده این پدیده از جمله یخ زدایی و خنک کردن سیستم میکروسکوپ در جعبه یخ استفاده کردند تا بتوانند اندازه‌گیری‌های دقیقی را به دست آورند.
آنها همچنین با انواع مختلف مایعات آزمایش انجام دادند تا بفهمند چگونه روی سطح یخ تأثیر می‌گذارند. از آنجایی که یخ در بیشتر مواقع توسط مایع احاطه شده است، لغزنده است، کلید درک این رابطه مرموز بین یخ و مایع در بزرگنمایی این لایه مایع نهفته بود.
مطالعه یخ
محققان اظهار داشتند که برای اولین بار ایده اندازه‌گیری یخ در ضد یخ با دمای کمتر از صفر درجه سانتی‌گراد به ذهن‌شان خطور کرد. این شرایط باعث می‌شود که وضعیت یخ ثابت بماند تا آنها بتوانند این پدیده را بدون آغاز آب شدن یخ بررسی کنند.
با این حال، طبق بیانیه مطبوعاتی، آزمایش‌ها به مقدار کافی آزمون و خطا نیاز داشتند تا در نهایت به راه‌حلی نوآورانه برسند.
محققان دانشگاه کوبه توضیح می‌دهند: ما دریافتیم که باید کل سیستم میکروسکوپ را در یک جعبه خنک‌کننده سرد کنیم و برای اطمینان از اینکه میکروسکوپ اتمی که یک ابزار اندازه‌گیری دقیق است، می‌تواند در دماهای زیر صفر به طور پایدار عمل کند، کمی هوشمندی لازم بود.

نسیم گیلان


یخ بدون این لایه مایع دارای «ستون‌های یخی» با ارتفاع حدود 20 نانومتر است. در شرایط ضد یخ، مسطح است و گاه به گاه یک لایه مولکولی ارتفاع دارد.
محققان می‌گویند: ما فکر می‌کنیم که سطح صاف از طریق انحلال جزئی و تبلور مجدد سطح یخ در مایع 1-اکتانول(ضد یخ) تشکیل شده است.
آنها همچنین با مایعاتی مانند الکل آزمایش انجام دادند که سطح یخ و همچنین سختی آن را تغییر داد. این امر اهمیت اندازه‌گیری این رابطه بین یخ و مایع را به طور اساسی بیان می‌کند، اگرچه ممکن است سطحی به نظر برسد.
محققان انتظار دارند که بتوانند وضوح میکروسکوپ را به تک مولکول‌های آب افزایش دهند و از روش‌های اندازه‌گیری غیر از میکروسکوپ اتمی استفاده کنند. به این ترتیب، آنها امیدوارند که بتوانند دامنه کاربردهای احتمالی اندازه‌گیری‌های سطح مولکولی رابط یخ-ضد یخ را گسترش دهند.
پدیده مایع روی یخ
سطح یخ با آب مایع پوشیده شده است که به نظر می‌رسد یک پدیده است. جالب اینجاست که دانشمندان هنوز نمی‌دانند چرا همیشه یک لایه نازک از آب روی سطح یخ وجود دارد.
آنها گزینه فشار را پیشنهاد کرده‌اند. با این حال، این به طور کامل توضیح نمی‌دهد که چرا همه یخ‌ها دارای این لایه لغزنده هستند.
از آنجایی که تبدیل یخ به آب به سرعت اتفاق می‌افتد، دانشمندان هنوز رابطه بین یخ و آب را مشاهده نکرده‌اند. محققان این مطالعه با تنظیماتی که در ابزارها و فرآیند انجام دادند، توانستند ماهیت یخ را مانند قبل مشاهده کنند و امیدواریم که معمای وجود آب در سطح یخ را حل کنند.
این یافته‌ها در مجله Chemical Physics منتشر شد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/761823/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماه‌گرفتگی پیش‌ رو بر کاوشگران قمر زمین چه تاثیری می‌گذارد؟

کشف بیش از 100 کیلوگرم اکلیل سرنج در رشت

شیله‌وشت پس از بحران؛ از بازگشایی موقت راه تا تخریب 5 خانه آسیب‌دیده

دو خط کتاب/ جامعه نمایشی

همکاری ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی Helix

کاربران، «چت‌جی‌پی‌تی» را مضطرب کرده‌اند!

مشکلات ازدواج فامیلی؛ آیا این انتخاب درسته؟

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

کتاب «امید فرار کرد» برای نوجوانان بالای 15 سال منتشر شد

به مناسبت روز بزرگداشت شاعر نامدار ایرانی، نظامی گنجوی

کشف موجودی ناشناخته با شکلی عجیب/ دانشمندان شگفت‌زده شدند

انتشار گازهای گلخانه‌ای، آینده مدار پایینی زمین را تهدید می‌کند

ویران شده را حوصله منت معمار نباشد

«حماسه‌ سجادیه» با خوانش سیدمهدی شجاعی

فناوری پلاسمای سرد برای کاهش آلاینده‌های صنعتی توسعه می یابد

واضح‌ترین تصویر از سیاره زهره که توسط کاوشگر آکاتسوکی ژاپن گرفته شده

ساخت اسکرانچی به روشی بسیار راحت

پیش‌ بینی برگزاری 18برنامه شاخص برای گرامیداشت هفته شهید در مازندران

«روش تحلیل و نقد فیلم» منتشر شد

صحبت های شنیدنی دکتر انوشه

ساخت آنالیزور تشخیص مناطق مشکوک به سرطان در بدن

ابداع نسل جدید سلول‌های ایمنی برای مبارزه با سرطان

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

مجموعه‌ شعر غزه به سه زبان انگلیسی، عربی و روسی منتشر شد

این باتری‌ با نیروی جاذبه کار می‌کند

اگر جراحی دارید، پایان هفته زیر تیغ نروید!

تا به حال تنگ ماهی به این جذابی دیده بودی؟

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «افراسیابی‌نژاد و شریعتی»

امضا تفاهم‌نامه همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران و دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران

جام رمضان و محفل شهدایی ویژه ایثارگران در 15 استان کشور برگزار می‌شود

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان صدا و سیما

چاپ پنجم کتابی درباره حضرت خدیجه در کتابفروشی‌ها

«تلسکوپ فضایی جیمز وب» از شیمی پیچیده یک کهکشان اولیه رونمایی کرد

آیا آتشفشان‌ها اکسیژنی که تنفس می‌کنیم را فراهم کردند؟

شهدا با رفتار و سیره خودشان سخاوتمندی را برای مردم به ارمغان آوردند

شهدا چراغ راه نسل‌های آینده هستند/ تبیین گفتمان شهیدان یک ضرورت است

امضا تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان صدا و سیما

«محمد بُشرا» در بیمارستان بستری شد

انتشار «دنیا چگونه عمل می‌کند» نوآم چامسکی

بخشی از کتاب/ ذره ای ایمان داشته باش

خطر قابل توجه ابتلا به تومور مغزی در آتش‌نشان‌ها

دست‌یابی به فناوری ساخت میکروبافت‌های قلبی انسانی

ناخن هات رو اینجوری درست کن

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهرستان‌های استان تهران بمناسبت هفته بزرگداشت شهدا برگزار شد

تورج رهنما درگذشت

اولین احساس پاک بشر

ناسا به دستور ترامپ تعدیل نیرو می‌کند

عکس روز ناسا؛ کهکشان مارپیچی میله‌ای از نگاه «تلسکوپ فضایی هابل»

ساخت یک حسگر کارآمد براساس نیمه‌رساناهای دوبُعدی